Ομπάμα: Η Τουρκία είχε δικαίωμα να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της

Ομπάμα: Η Τουρκία είχε δικαίωμα να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Facebook Twitter
3

"Η Τουρκία, όπως και κάθε χώρα,  είχε το δικαίωμα να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της", δήλωσε πριν από λίγο ο Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή του συνέντευξη με τον Φρανσουά Ολάντ, σχολιάζοντας την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το πρωί από τους Τούρκους.«Είναι σημαντικό να καθίσουν και να μιλήσουν οι δύο χώρες, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης»,τόνισε ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί πιο πολύ να στηρίξει τον Ασαντ, παρά να πολεμήσει τους τρομοκράτες. Ομπάμα και Ολάντ ζήτησαν από Άγκυρα και Μόσχα να αποφύγουν την κλιμάκωση της έντασης.

«Πρέπει να καταστρέψουμε μαζί τους τζιχαντιστές» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι ο Άσαντ θα πρέπει να φύγει, καλώντας τη Ρωσία να απομακρυνθεί από αυτόν και τόνισε ότι οι τζιχαντιστές πρέπει να καταστραφούν, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε "πλήρη αλληλεγγύη» με τη Γαλλία.

«Όταν χτύπησαν το Παρίσι, η καρδιά μου ράγισε» είπε ο Ομπάμα υπογραμμίζοντας ότι «στο λαό της Γαλλίας βλέπουμε εμάς».

Επισήμανε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα "επιταχύνουν" το συντονισμό τους με τη Γαλλία για την παροχή πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με τις αερομεταφορές και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει μια συμφωνία που θα απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να μοιράζονται πληροφορίες για τους επιβάτες.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM