Επίθεση Πούτιν κατά Ερντογάν: Δεν έχει ζητήσει ούτε συγγνώμη

Επίθεση Πούτιν κατά Ερντογάν: Δεν έχει ζητήσει ούτε συγγνώμη Facebook Twitter
0

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του Αχμέτ Νταβούτογλου τους οποίους κατηγόρησε ότι οδηγούν σκόπιμα τις ρωσοτουρκικές σχέσεις σε αδιέξοδο.

Ο κ. Πούτιν επανέλαβε τα περί «πισώπλατης μαχαιριάς» που είχε πει μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό και τόνισε ότι  η Τουρκία ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από τη Ρωσία για την πράξη της κατάρριψης.

 «Τη  θεωρούσαμε εταίρο και σύμμαχο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε μια εξήγηση, μια ρεαλιστική εξήγηση από την τουρκική πλευρά», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να επιβάλλει εμπάργκο στην Τουρκία, αλλά θα υπάρξουν περιορισμοί στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων.

«Οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από διάφορες μορφές εξτρεμισμού. Φυσικά λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ελέγχου. Αυτό είναι μάλλον φυσικό, κυρίως αν λάβει κάποιος υπόψη του τις απρόβλεπτες ενέργειες της Τουρκίας», εξήγησε ο ίδιος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM