Μια ευχή για τη μέρα του AIDS

Μια ευχή για τη μέρα του AIDS Facebook Twitter
0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS,θέλω και εγώ να γράψω κάποια πράγματα αν και αυτή τη φορά θα το κάνω ανώνυμα. Το πρόβλημα της εποχής μου δεν είναι μόνο το AIDS αλλά όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που διαρκώς εξαπλώνονται.


Με το κάλυμμα που μου δίνει η ανωνυμία θα σας πω τη δική μου ιστορία.Ποτέ δεν ήμουν η εύκολη κοπέλα.Στα 25 μου έχω κάνει σεξ με 5 άντρες και πάντα χρησιμοποιούσα προφυλακτικό.Μέχρι που ο γυναικολόγος μου μου είπε πως έχεις κονδυλώματα. Πρέπει να μιλήσεις με τους γονείς σου και να αρχίσουμε θεραπεία για να γλυτώσεις την επέμβαση. Απλά πάγωσα.Απλά έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Και ξέρετε πιο είναι το πιο αστείο ; Ότι μπορείς να κολλήσεις ένα νόσημα απλά με την τριβή ή ακόμα και από μόλυνση. Όπως συνέβει σε μένα. Έκανα όλες τις θεραπείες και για καλή μου τύχη μου στάθηκε η οικογένεια μου. Και στάθηκα στα πόδια μου.


Ξέρετε αυτά τα προβλήματα δεν τα συζητάς στον απογευματινό καφέ, πιθανότατα να τραπείς να τα πεις. Γιατί θα θεωρήσουν πως είσαι ανήθικη,πως κάνει κακές επιλογές μέχρι και πως θα ακούσεις ένα καλά να πάθεις. ΟΧΙ . Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να περάσει κάτι τέτοιο. Είναι ένα είδος βιασμού. Νιώθεις πως είσαι άρρωστος.Γκρεμίζεται η γη κάτω από τα πόδια σου.Πλέον νιώθω τυχερή.Αλλά υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που δεν είναι.


ΟΠΟΤΕ αρχικά όσο κλισέ και να ακούγεται η ενημέρωση σώζει ζωές. Μην πιστεύεται πως αν δεν βάλω προφυλακτικό σιγά, δεν έγινε και κάτι. Όταν κάνεις σεξ με κάποιον χωρίς προφυλακτικό στην ουσία κάνεις σεξ και με όλους τους προηγούμενους συντρόφους του. Στη συνέχεια αν δείτε ότι κάτι δεν πάει καλά,κλείστε ένα ραντεβού,μιλήστε σε κάποιον.Μην βγείτε πέντε μέρες για καφέ και μαζέψτε λεφτά αν ντρέπεστε να το πείτε αλλά κάντε κάτι.


Εύχομαι όσο περνάνε τα χρόνια τα νοσήματα αυτά να σταματήσουν να καταστρέφουν ζωές.Και πάνω από όλα εύχομαι να βγουν ορισμένοι άνθρωποι με επιρροή και να δηλώσουν πως ήταν ή ακόμα και είναι φορείς.Ώστε ο κόσμος να μάθει να φοβάται.Γιατί δυστυχώς οι άνθρωποι δεν φοβούνται πάντα αυτό που δεν ξέρουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ