PS. Kai dyo gates mazi!

PS. Kai dyo gates mazi! Facebook Twitter
Ο Ζαμπονοτυροπιτούλης ινκόγκνιτο!
0

Αποχαιρέτησατον Τούρκο του ισογείου, που δάκρυσεπου έφευγα, και τη σπιτονοικοκυρά, μιαηλικιωμένη Κυψελιώτισσα. Αυτό το ρετιρέτο έφτιαξε για να μείνουν με τον άντρατης μόλις κλέφτηκαν. Μετά έκαναν περιουσίακαι μετακόμισαν κι ύστερα πέθανε εκείνος.«Να σε προειδοποιήσω ότι το σπίτιαυτό έχει παράξενη ενέργεια» μουείχε πει. «Με το που μπαίνει εδώ μέσαγυναίκα, παντρεύεται». Όλες οινοικάρισσες που είχαν μπει πριν απόμένα στον δεύτερο χρόνο παντρεύτηκαν.Τότε γέλασα, θυμάμαι - να θυμηθώ να στείλωmail για αυτό το στοιχειωμένοσπίτι στον «Αθέατο Κόσμο» τουΧαρδαβέλλα.

Βγήκα γιατελευταία φορά στο μπαλκόνι, η Αθήναπιάτο, «πάντως προσπάθησα να σε κάνωνα με αγαπήσεις» της φώναξα. Πάνω στημελοδραματική σκηνή, με κυρίευσε μιααίσθηση σαν κάτι να είχα ξεχάσει. Ναπάρει, τα γατιά! Έτρεξα στο κομπιούτερκι έγραψα στη διεύθυνση του pamediakopesαπ' όπου έκλεισα τα εισιτήρια: «exokai dyo gatesmazi!». Με πληροφόρησανότι οι γάτες θα έμπαιναν στις αποσκευές,σε ειδικό χώρο για ζώα, οπότε να έπαιρνατις διαστάσεις τους μαζί με το βαλιτσάκι.Ο Ζαμπονοτυροπιτούλης ήταν έξι κιλάχωρίς το βαλιτσάκι του, και η Κοκαλίνατεσσεράμισι κιλά με το βαλιτσάκι της -επειδή ντρεπόμουν έγραψα πέντε, μηνομίζουν ότι δεν το τάιζα το γατί. Aλλάστις αποσκευές; Παναΐα μου. Έστειλαδακρύβρεχτο mail στοpamediakopes ότι για να μηνπάθουν πανικό τα γατιά στις αποσκευέςκαι τους πέσει το τρίχωμα από αλλωπεκίαση,θα πρέπει να τους δώσω εκείνο το χάπιπου τα κάνει σαν να έχουν καπνίσει δέκατζόιντς - μα να δώσω ναρκωτικά στα γατιάμου;

Μου ήρθεσύντομα η απάντηση: «Κυρία Χειρδάρη,συγνώμη, δεν καταλάβαμε ότι θα έχουμεστην πτήση τον διάσημο και συμπαθέστατοΖαμπονοτυροπιτούλη. Όλοι στο pamediakopesείμαστε fan. Φυσικά θακάνουμε τα πάντα για να ταξιδέψει στηνκαμπίνα, μεγάλη μας τιμή να έχουμε μαζίμας ένα σταρ». Έχει κάψει καρδιέςτελικά αυτός ο γάτος... Υποσχέθηκα στηνκυρία Ιουλία Οικονομοπούλου απ΄το σάιταυτόγραφο-πατούσα, αλλά παρακάλεσα ναμη το διαδώσουν γιατί ο Ζαμπονοτυροπιτούληςθα ταξίδευε ιγκόγνιτο. Δεν ήθελα ναπλακώσουν τίποτα φαν γάτες να του σκίσουντα ρούχα.

Δεν είχαμευπολογίσει όμως την Ολυμπιακή. Που είχεβάλει μικρό αεροσκάφος. Από εκεί έλεγανότι ο ένας γάτος θα ταξίδευε στην καμπίνακαι ο άλλος στις αποσκευές. Ποιον ναδιάλεγα; Την Κοκαλίνα ή τον Ζαμπονάκη;Ένιωθα σαν τη μάνα που της έλεγαν οιΓερμανοί να διαλέξει το ένα της παιδίγια να ζήσει, αλλιώς θα εκτελούνταν καιτα δύο. «Ο Ζαμπονοτυροπιτούλης θαπρέπει να πάει με τις αποσκευές»αποφάσισε τελικά για μένα η Ολυμπιακήκαι μου το ανακοίνωνε η κυρία από τοpamediakopes, «αλλά τηνΚοκαλίνα θα την έχετε μαζί σας. Αυτό όχιλόγω βάρους, μη νιώσει ενοχές ογατούλης...». Δηλαδή έλεγαν το γάτομου χοντρό! Ενώ την Κοκαλίνα την είχεσώσει η ανορεξία της! «Λυπάμαι πουθα χάσω το αυτόγραφο-πατούσα το οποίοκαι θα πάσαρα στη γατούλα μου Μαριλούπου έκανε στείρωση κι έχει μελαγχολήσει...»συνέχιζε η κυρία Οικονομοπούλου. ΤηνΟλυμπιακή τους! Ούτε την κατάθλιψη τηςΜαριλούς δεν σέβονται;

Οι μέρες πουακολούθησαν ήταν γεμάτες τηλεφωνήματαστην Ολυμπιακή, όπως με είχε συμβουλεύσειη Ιουλία. «Ζαμπονοτυροπιτούλης!»έλεγα στο τηλέφωνο. Μου το έκλειναν.Όλες οι ελπίδες είχαν πια χαθεί. Ξύπνησαξημερώματα κι έδωσα ένα απ' τα τρίαχάπια του κουτιού που μου έδωσε ηκτηνίατρος στον Ζαμπονοτυροπιτούληκαι ένα τέταρτο χαπιού στο φαγητό τηςΚοκαλίνας, για να μη ζαλιστεί. Ούτε πουκατάλαβα πώς ο γάτος χλαπάκιασε τοφαγητό της Κοκαλίνας, κι ύστερα ανέβηκεστο νιπτήρα και χλαπάκιασε τα χάπια πουείχαν απομείνει! Σύντομα ήταν λιώμα καιτρέκλιζε με διεσταλμένες κόρες. Καιήρθαν και τα χειρότερα. Αντί για τογκλάμορους πάνινο λεοπάρ βαλιτσάκιτου, με το παράθυρο στην οροφή και τοπαράθυρο στο πλάι, τον έβαλα σε ένα απόαυτά τα άθλια φτηνά πλαστικά βαλιτσάκιαγια γάτες (αν ήταν στο πάνινο λεοπάρ καιτου έπεφτε καμιά βαλίτσα στο κεφάλι στοαεροπλάνο, θα έμενε σέκος). Είχε κι έναμαντήλι στο κεφάλι, γιατί είχε μεταμφιεστείσε γιαγιά. (Το κόλπο το έχω πάρει απ' τηΜαντόνα. Όταν είχε έρθει ιγκόγνιτο στηνΚέρκυρα και οι δημοσιογράφοι το έμαθανκαι περίμεναν στη μαρίνα, βγήκεμεταμφιεσμένη σε γιαγιά, με μια άλληγυναίκα δίπλα να τη βοηθά να περπατήσει.Μόλις απομακρύνθηκε, πέταξε το μαντήλι,την καμπούρα και το ραβδί κι άρχισε νατρέχει). Δεν ήθελα να τον αγαγνωρίσεικάποιος στο αεροδρόμιο, να δει ότι ήτανένας ακόμη σταρ on drugs,να πλάκωνε η «Espresso»και, το χειρότερο, να έγραφαν ότι δενταξίδευε business class,ούτε καν οικονομική θέση, ταξίδευε στιςαποσκευές με πλαστικό βαλιτσάκι - οαπόλυτος ξεπεσμός...

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ