Προχθές πήγα στο μουσείο με την Ελένη και φάγαμε πατατοσαλάτα με αντζούγιες και πίτα με φακές • Έλουζε ο ήλιος το εστιατόριο και ο Παρθενώνας μού έκλεβε τις ελιές • Μιλούσαμε ασταμάτητα και μου είχε λειψει το girl talk • Κι άλλο καφέ, παρακαλώ • Ο πόνος φαίνεται να περνάει με την άνοιξη. Ο ήλιος είναι δυνατός και μου δίνει δύναμη και ενέργεια. Η Αθήνα ομορφαίνει επικίνδυνα... • Πήγα στους Δερβίσηδες στο Μέγαρο... λόβελι... βόλτες στον πεζοδρόμο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου... αναμένω το Μουσείο Γκίκα... εκθέσεις στη Ζουμπουλακη, στη Ρεβέκκα και στους Breeder φυσικά! • Δείπνο σε φιλικά σπίτια... αναμετάδοση μυστικών... κρητικά χόρτα, νόστιμο κρασί... άνθρωποι που σ' αγαπούν σαν οικογένεια. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγεις να γίνεις οικογένεια... στα τριάντα και... και κάποιοι που τους επιλέγεις απο την κοιλιά της μαμάς σου. • Παγωτό στο χέρι, σαντουιτσάκια με καβούρι από το Da Capo, more in love than ever... και happy. Happiness is knocking on my door. Hold on... let me get dressed! • Τη Μεγάλη Πέμπτη θα βάψω αβγά! Με περιμένει η Ειρήνη με την μαμά της! Θα φτιάξουμε και κουλούρια!
Πασχαλινά κουλουράκια
Συνταγή 1η
ΥΛΙΚΑ: 160 γρ. βούτυρο γάλακτος • 160 γρ. βιτάμ • 320 γρ. ζάχαρη • 85 γρ. γάλα φρέσκο • 3 αυγά (1 ολόκληρο & 2 ασπράδια) • 1 ποτηράκι κονιάκ • 1 κουταλάκι σόδα (διαλυμένη σε λίγο λεμόνι) • 2 βανίλιες • Μαστίχα κοπανισμένη • 1 κιλό αλεύρι περίπου (όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη) • Λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το κονιάκ, τη σόδα, τις βανίλιες και τη μαστίχα. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που πλάθεται εύκολα, χωρίς να κολλάει! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε, ενώ είναι ακόμα μαλακά. Καλή επιτυχία!
Συνταγή 2η
ΥΛΙΚΑ:½ κιλό φυτίνη • 125 γρ. ελαιόλαδο • 640 γρ. ζάχαρη • 1½ κιλό αλεύρι μαλακό • 1 ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι (½ νερό, ½ χυμός) • ½ φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ • 2 πακετάκια μπέικιν πάουντερ (20 γρ. το καθένα) • 1 αυγό για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνουμε τη φυτίνη και την ανακατεύουμε με τα χέρια με τη ζαχαρη μέχρι να λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε το λάδι και σιγά σιγά το πορτοκάλι και το κονιάκ. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ στο πρώτο κιλό αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά. Στο μείγμα μας αρχίζουμε και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή και στερεή ζύμη που δεν κολλάει. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
σχόλια