Αρχείο

Facebook Twitter
0
1«Γιατί μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας, π.χ. Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, Άγιος Αιμιλιανός, Άγιος Παντελεήμονας (Νανού), έχουν ονόματα αγίων; Μήπως επειδή για να φτάσεις περπατώντας σ' αυτές και να γυρίσεις σώος σταυροκοπιέσαι και κάνεις απανωτά τάματα; Ανώνυμος

Τα εκκλησάκια στα νησιά είναι συνήθως χτισμένα από ιδιώτες και για ένα εκατομμύριο διαφορετικούς αγίους. Άλλος από τάμα, άλλος από πατρώνυμο, άλλος επειδή στο σημείο εκείνο σώθηκε από ένα μεγάλο κίνδυνο. Επίσης, χτίζονται με το όνομα της μεγάλης γιορτής κάθε οικογένειας ή σε ανάμνηση ενός αγαπημένου, τη μέρα του αγίου που γεννήθηκε, παντρεύτηκε ή πέθανε. Κάθε άγιος και μια συγκινητική ιστορία. Οι άγιοι Νικόλαοι προέκυπταν συνήθως από έλλειψη φαντασίας ή χτίζονταν στις βίγλες των λιμανιών για να ευλογεί ο θαλασσο-άγιος τους ναυτικούς στα ταξίδια τους. Γενικά, με τον παλιοχαρακτήρα που έχει η θάλασσα, δεν κάνει κακό να απευθύνεται κανείς σε πολλούς αρμοδίους προκειμένου να μπαινοβγαίνει σώος σ' αυτήν.

2Σκέφτηκες να διαγράψεις, μετά το τελευταίο θέμα που προέκυψε, τον λογαριασμό σου στο Facebook? Οριλα-λα

Αν το Facebook ήταν τράπεζα, οι καταθέσεις μου θα ήταν κάτι ψιλικά, πενήντα με εκατό ευρώ. Δεν έχω δώσει κανένα στοιχείο μου, εκτός από το όνομά μου, για να με βρίσκουν επειγόντως όσοι δεν με βρίσκουν αλλιώς. Η αλήθεια είναι ότι προσέγγιζα τα social media περίπου όπως και τα μύδια: με προσοχή, επιφύλαξη, δεν καταπίνω ό,τι μου σερβίρουν και, βεβαίως, δεν τα έχω για χόρταση, μόνο για μεζεδάκια.

3Που είναι ο Παπαγιώργης, Ρίκα; Φέρτε τον πίσω σύντομα. Χρειαζόμαστε τη λειτουργία του. Aνώνυμος

Οέο; Παπαγιώργης; Λειτουργία; Με μπέρδεψες με την πρώτη σελίδα του LifO - εγώ ζω στην τελευταία.

4Ρίκα είμαι φανατική της στήλης σου και θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι προσωπικό. Είσαι Πόντια ή έχεις παντρευτεί Πόντιο, γιατί σε έχω δει ότι χορεύεις πολύ ωραία και το γλεντάς. Paz

Δεν είμαι Πόντια, δεν έχω ίχνος ποντιακού αίματος στο γενεαλογικό μου δέντρο, δεν παντρεύτηκα Πόντιο αλλά ψυχίατρο και χορεύω χάλια. Έχεις δίκιο όμως, μου αρέσει να γλεντάω. Ένα απ' τα όνειρά μου είναι να πάω στη Γιορτή των Πεθαμένων, στο συγκλονιστικό αυτό ποντιακό έθιμο με τους χορούς και τα τραγούδια πάνω στους τάφους. Πιστεύω ότι θα είναι κάτι το ασύλληπτο. Αν έχεις κανένα μέσον, μη με ξεχάσεις.

5Αυτός ο τύπος, ο τραγουδιστής που κέρδισε στο ελληνικό ριάλιτι, δεν μοιάζει με τον Τζον Λοκ; Lostrex-43

Δεν μοιάζει απλώς. Είναι ο Τζον Λοκ! Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η εκπομπή δεν είναι παρά μια μπούτλεγκ σεζόν του «Lost» για φανατικά αρρωστάκια, σαν εσένα και σαν κι εμένα. Δεν γυρίζεται σε πλατό, αλλά στο γνωστό «νησί», όπου η σχάση του χωρόχρονου είναι η ρουτίνα της καθημερινότητας, όπου κανείς δεν γερνάει και δεν αρρωσταίνει και όλοι βλέπουν οράματα του εαυτού τους σε μια παράλληλη εκδοχή της πραγματικότητας, ανάλoγα με το συνδυασμό κουμπιών που πατάει ο τηλεθεατής-Ντέσμοντ (ο μόνος που σουλατσάρει ανενόχλητος σε όλες τις διαστάσεις).

Το βρήκες: το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» είναι το «lost Lost». Αν και πού το βρήκες δεν έχει τόση σημασία. Έτσι κι αλλιώς, όλοι μας είμαστε, εδώ και τρεις σεζόν, πεθαμένοι και μας τρώνε τα όρνια στην παραλία του ναυαγίου μας.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ