Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

(+ το καθημερινό STARFAX)

 

Κριός

Η περιφρόνηση δεν είναι η σωστή απάντηση σε ό,τι σας προβληματίζει ή σας δυσαρεστεί. Αυτή την εβδομάδα όλα δείχνουν ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε κατά πρόσωπο τους δαίμονές σας, ακόμα κι αν τελικά βγείτε χαμένοι. Η μάχη είναι αυτή που θα 'χει χαθεί, όχι ο πόλεμος. Οι Δίδυμοι και οι Υδροχόοι σάς συμπαρίστανται περισσότερο απ' ό,τι θα περιμένατε, ενώ η σχέση σας μαζί τους ωριμάζει και πλέον ξεφεύγει από ένα τυπικό φιλικό επίπεδο. Μην αφήσετε την προοπτική των σχέσεων ζωής να σας φοβίσει – έχετε την ικανότητα να φανείτε αντάξιοι μιας τόσο μεγάλης ευθύνης. Όσον αφορά τα ερωτικά σας τα πράγματα κυλάνε με φυσιολογικούς ρυθμούς και το άγχος που σας κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα σιγά-σιγά διαλύεται. Εμβαθύνετε σε όσα μπορείτε να πετύχετε και όχι σε όσα θα θέλατε. Ο ρεαλισμός θα παίξει τώρα σημαντικό ρόλο.

Ταύρος

Η αγάπη σας για την οικογένειά σας είναι αδιαμφισβήτητη, ό,τι κι αν συμβαίνει ανάμεσα σε αυτήν κι εσάς. Αυτές τις μέρες, όμως, καλύτερα να κρατήσετε τις αποστάσεις σας, γιατί τα άτομα του συγγενικού σας κύκλου σας κρατάνε πίσω, είτε ηθελημένα είτε αθέλητα. Η πρόοδός σας (σε κάθε τομέα) θα επέλθει μόνο όταν αφήσετε τον εαυτό σας να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Όσο, λοιπόν, καθοδηγείστε από άλλους, τίποτα σημαντικό δεν θα αλλάξει. Η Αφροδίτη σάς βάζει διλήμματα στα ερωτικά και καλά θα κάνετε να μην απαντήσετε βιαστικά. Έχετε πολλά να σκεφτείτε και ακόμα περισσότερα να μάθετε. Μην πάρετε μια απόφαση βασισμένοι σε ελλιπή δεδομένα. Προσοχή στα επαγγελματικά – ο ανταγωνισμός και η έχθρα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αγωνιστείτε για να διεκδικήσετε αυτό που θέλετε, αλλά μην ενδώσετε σε μικροπρεπείς προκλήσεις.

Δίδυμος

Οι επιλογές που θα κάνετε αυτή την εβδομάδα θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή μη ενός σημαντικού επαγγελματικού πρότζεκτ που έχετε αναλάβει. Τα πάντα έχουν ένα ορισμένο κόστος, Δίδυμοι, και τώρα είναι που πρέπει να ζυγίσετε το βάρος των κινήσεών σας και να αναλάβετε πρόθυμα και σοβαρά τις ευθύνες σας. Ο στόχος σας είναι συγκεκριμένος (και, εδώ που τα λέμε, αρκετά δύσκολος), επομένως σας συμφέρει να εστιάσετε σ' αυτόν και να αγνοήσετε τους πειρασμούς που σας περιβάλλουν. Πάντως, σε ό,τι αφορά τα ερωτικά, καλό θα ήταν να δώσετε ένα σαφές σημάδι στο πρόσωπο που σας πολιορκεί, έτσι ώστε να καταλάβει κι αυτό σε τι δρόμο βρίσκεται. Μην έχετε απ' τους άλλους την απαίτηση να μαντέψουν πώς πρέπει να σας διαχειριστούν. Ο Κρόνος προκαλεί αισθητή βελτίωση στα οικονομικά σας την πιο κατάλληλη στιγμή.

Καρκίνος

Η Αφροδίτη σάς στέλνει αντιφατικά μηνύματα αυτή την εβδομάδα, γεγονός που σας προκαλεί σύγχυση σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστείτε ένα καινούργιο ειδύλλιο. Μην παίρνετε, όμως, τα πράγματα πιο σοβαρά απ' όσο πρέπει, Καρκίνοι. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζετε όσα συμβαίνουν με περισσότερη χαλαρότητα, αν θέλετε να εξελιχθούν ομαλά και χωρίς εκρήξεις. Οι Ιχθύες και οι Ζυγοί σας παρέχουν τη βοήθεια που έχετε ανάγκη σε ένα τεχνικό/επαγγελματικό ζήτημα, αλλά το σημαντικό είναι να βοηθήσετε εσείς πρώτοι τον εαυτό σας, κατασταλάζοντας σε μια συγκεκριμένη επιλογή. Ο χρόνος σας δεν είναι άπειρος – πάρτε μια απόφαση, καταστρώστε ένα σχέδιο και μείνετε πιστοί σ' αυτό. Μια καινούργια γνωριμία σας βγάζει από το συναισθηματικό τέλμα και σας δίνει το ερέθισμα να δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια. Δώστε μια ευκαιρία στο διαφορετικό να σας εκπλήξει.

Λέων

Αυτές τις μέρες θα πρέπει να δώσετε έμφαση μόνο στα ρεαλιστικά πλάνα σας, που έχουν σοβαρές πιθανότητες να ολοκληρωθούν έγκαιρα. Μην ξεκινήσετε κάτι αν δεν είστε σίγουροι κατά πόσο μπορείτε ή θέλετε να το φέρετε εις πέρας. Ο σωστός προγραμματισμός θα παίξει καταλυτικό ρόλο τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερωτικό τομέα. Ο χρόνος σας δεν είναι άπλετος για να τον χαρίζετε από δω κι από κει, και το ίδιο ισχύει και για την ενέργειά σας. Σε ό,τι αφορά τα της δουλειάς, δείξτε επιείκεια σε ένα άτομο που βρίσκεται πιο χαμηλά από εσάς στην ιεραρχία, αλλά μην το αφήσετε να καταχραστεί την υπομονή σας. Χρησιμοποιήστε την αυστηρότητά σας στον βαθμό που αυτή είναι απαραίτητη. Θετικές οι εξελίξεις των αισθηματικών σας. Οι υποχωρήσεις που κάνατε για χάρη ενός συγκεκριμένου προσώπου επιτέλους ανταμείβονται.

Παρθένος

Οι άνθρωποι που σας διεκδικούν ερωτικά θα χρησιμοποιήσουν ποικίλα μέσα για να σας κερδίσουν, κάποια απ' τα οποία θα είναι αθέμιτα. Όσο κι αν σας κολακεύει το όλο σκηνικό, μην το αφήσετε να σας σπρώξει μακριά από την ηθική και τις αξίες σας. Οι στόχοι και οι αρχές σας δεν αλλάζουν κάθε μέρα, επομένως θα πρέπει να μείνετε πιστοί σε όσα πιστεύετε, παρ' όλους τους πειρασμούς που σας περιστοιχίζουν. Αξιοποιήστε τις συμβουλές των Καρκίνων του στενού σας περιβάλλοντος (ειδικά αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας). Ο Δίας δημιουργεί πρόσφορο επαγγελματικό έδαφος για να εκφραστείτε πιο ανοιχτά και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια απ' ό,τι προηγουμένως. Μια ιδέα σας έχει τώρα περισσότερες πιθανότητες να εισακουστεί απ' τα κατάλληλα πρόσωπα. Εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία, προωθώντας τον εαυτό σας όπως του αξίζει. Δώστε έμφαση σε λογιστικά στοιχεία, όσο αδιάφορα κι αν μοιάζουν εκ πρώτης όψεως.

Ζυγός

Η βοήθεια των κοντινών σας ανθρώπων είναι πολύτιμη, αλλά όχι απαραίτητη. Αυτή την εβδομάδα όλα δείχνουν πως θα πρέπει να βασιστείτε στις δικές σας δυνάμεις, αν θέλετε να πετύχετε τον στόχο σας και να εισπράξετε και όλα τα εύσημα. Προσοχή στην ερωτική προσέγγιση – δεν είναι ανάγκη να αποκαλύψετε όλα σας τα χαρτιά απ' την αρχή, ακόμα κι αν τα αισθήματά σας για ένα ορισμένο πρόσωπο είναι υπερβολικά έντονα. Κρατήστε και κάτι για τον εαυτό σας και μην επιτρέψετε στον άλλο να σας απομυθοποιήσει εύκολα. Ο Κρόνος σάς τοποθετεί σε περίοπτη θέση στα επαγγελματικά, αλλά από δω και πέρα θα πρέπει να αγωνιστείτε για να κρατηθείτε σε αυτό το σημείο. Τίποτα δεν θα σας χαριστεί, αντιθέτως ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σφοδρός από ποτέ. Σε καλή πορεία τα οικονομικά σας, χωρίς εκπλήξεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Σκορπιός

Αρκετά με την υστερία και τον υπερβολικό προγραμματισμό. Κάποια πράγματα απλώς δεν μπορούν να προβλεφθούν – δεν μπορείτε να τα υπολογίζετε όλα προτού καν ξεκινήσουν. Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα να χαλαρώσει και να κινηθεί λιγάκι στην τύχη, ειδικά όσον αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Οι φιλίες σας παίρνουν περίεργη τροπή τώρα, καθώς οι ανάγκες σας συγκρούονται με την άχαρη πραγματικότητα. Κάποια άτομα που γνωρίζετε καιρό απλώς δεν είναι σε θέση να σας δώσουν όσα χρειάζεστε. Αποδεχτείτε το και προχωρήστε παρακάτω με τους δικούς σας ρυθμούς. Στα ερωτικά, η Αφροδίτη ξυπνάει ένα ξεχασμένο πάθος, στρέφοντάς σας προς μια μάχη που είχατε δώσει άλλη μια φορά στο παρελθόν. Είναι στο χέρι σας να την ξαναδώσετε ελπίζοντας για το καλύτερο ή να παραιτηθείτε. Σταθερά τα οικονομικά σας, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στη συμβολή της οικογένειας.

Τοξότης

Τα πράγματα δεν είναι όσο ξεκάθαρα φαίνονται. Να είστε σίγουροι ότι ακόμα και τα πιο έμπιστα πρόσωπα κρύβουν άσους στο μανίκι τους, χωρίς εσείς να το γνωρίζετε. Καιρός να ενδιαφερθείτε πιο ενεργά για το συμφέρον σας και να σταματήσετε να μοιράζεστε τα πάντα με τους πάντες (εφόσον, βέβαια, θέλετε πραγματικά να πετύχετε τους στόχους σας). Τα ερωτικά σας κυλάνε αργά αλλά σταθερά, χωρίς να επηρεάζονται από διάφορες κακοτοπιές. Η Αφροδίτη σάς βοηθάει να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας και να κυνηγήσετε ορισμένες αλλαγές με περισσότερη αποφασιστικότητα και πυγμή. Ακόμα και ο άγιος θέλει φοβέρα και με αυτό ακριβώς το σκεπτικό θα ανατρέψετε όποια κατάσταση δεν σας βολεύει. Πρόοδος στα επαγγελματικά και τα οικονομικά – επιτέλους απαλλάσσεστε από την επίμονη παρουσία ενός ατόμου που επιδρούσε αρνητικά και στους δύο αυτούς τομείς με τον δικό του τρόπο.

Αιγόκερως

Η αλλαγή επαγγελματικού περιβάλλοντος είναι τώρα ένα σενάριο που παίζει έντονα, γι' αυτό σταματήστε να αντιμετωπίζετε με καχυποψία κάθε νέα εργασιακή προοπτική που ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Οι Ζυγοί και οι Καρκίνοι προσπαθούν να σας μυήσουν σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, και όπως όλα δείχνουν, έχουν μόνο καλές προθέσεις. Εμπιστευτείτε την κρίση τους και βλέπετε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα. Τα οικονομικά σας δοκιμάζονται με αρκετά σκληρό τρόπο αυτή την εβδομάδα, γεγονός που σας καλεί να αναθεωρήσετε μερικές πρόσφατες επιλογές. Μην απλώνετε το χέρι σας πιο πέρα από το σημείο που φτάνει, γιατί δεν θα σας αρέσει το αποτέλεσμα. Ευτυχώς, τα ερωτικά σας βελτιώνονται θεαματικά και τώρα δεν μοιάζει εντελώς απίθανο το ενδεχόμενο μιας σταθερής και μόνιμης σχέσης. Δώστε μια ευκαιρία στο άτομο εκείνο που σας πολιορκεί με έντιμα μέσα.

Υδροχόος

Αυτό που αναζητάτε, βρίσκεται πιο κοντά απ' όσο νομίζετε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολο να το διακρίνετε και να το κατακτήσετε. Κάντε μια προσπάθεια να απαλλαχθείτε από αυλικούς και συμβουλάτορες και εστιάστε σε όσα προβλέπει το ένστικτό σας, ακόμα κι αν δεν φαίνονται τυπικώς ορθά εξαρχής. Η Αφροδίτη σάς δίνει τα σημάδια που χρειάζεστε για να βαδίσετε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, αν δεν παραμερίσετε τα κωλύματα και τις ανασφάλειές σας. Ξέρετε, εκείνα που σας κατατρώνε εδώ και χρόνια. Σπρώξτε τον εαυτό σας λίγο παραπάνω – οι αντοχές σας είναι μεγαλύτερες απ' ό,τι πιστεύετε. Μια επαγγελματική διένεξη επιτέλους διευθετείται και η επικοινωνία με τους συναδέλφους βελτιώνεται σημαντικά. Μη σταματάτε να διεκδικείτε το συμφέρον σας με πυγμή, πάντως, ακόμα κι αν όλα μοιάζουν να είναι στην εντέλεια.

Ιχθύς

Μια καινούργια ιδέα, μια ασυνήθιστη έμπνευση, έχουν τη δύναμη να σας βγάλουν απ' τη στασιμότητα των τελευταίων ημερών και να σας εισαγάγουν σε μια εποχή όπου η πρωτοτυπία και ο πειραματισμός θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον σας για τη ζωή και τον έρωτα. Ακολουθήστε τα χνάρια των Αιγόκερων – εσκεμμένα ή όχι σας οδηγούν στο πιο κατάλληλο σημείο. Ο σωστός δρόμος δεν είναι απαραίτητα και ο πιο εύκολος, επομένως προετοιμαστείτε για μια κακοτράχαλη από συναισθηματικής άποψης διαδρομή. Ο προορισμός θα δικαιώσει τους κόπους που θα καταβάλετε. Τα επαγγελματικά σας μπλέκονται με τα ερωτικά, γεγονός που σας φέρνει σε δύσκολη θέση. Πάρτε σύντομα μια απόφαση και δώστε προτεραιότητα στις αξίες που έχουν μεγαλύτερη σημασία για σας. Προσοχή στα λάθη επιπολαιότητας στα οποία είστε παραδοσιακά πολύ επιρρεπείς. Τσεκάρετε ξανά και ξανά αυτό που πάτε να κάνετε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ