11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

14/1-20/1

ΠΡΟΒΟΛΗ


La Town

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

To La Town αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα έργα της Κινέζας εικαστικού Cao Fei. Πρόκειται για ένα φιλμ 42 λεπτών, εμπνευσμένο από τον μύθο της La Town, μιας πόλης που λέγεται ότι χτυπήθηκε από μία άγνωστη καταστροφή. Η καλλιτέχνις, μέσα από το έργο της, προσεγγίζει το θέμα εκ νέου, καταλύοντας τα σύνορα οικουμενικών αληθειών, πραγματικοτήτων και προκαταλήψεων. Το βίντεο μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν στην 56η Μπιενάλε της Βενετίας.
Cao Fei, «La Town», State of Concept, Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα. Προβολές: Τετ.-Σάβ. 18.00, 19.00 & 20.00.

ΘΕΑΤΡΟ


Alternative Bodies

Ένα ντουέτο που πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και την ένωση. Δύο διακριτά διαφορετικά σώματα, ένα γυναικείο και ένα αντρικό, προσπαθούν να συνυπάρξουν, να ενωθούν, να συμβιώσουν, να αναγνωρίσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Κάσελ της Γερμανίας το 2015.
15-16/1, OLVIO Τheater, 21:30, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Είσοδος: €10 (κανονικό), €8 (μειωμένο).

ΕΚΘΕΣΗ


The State of Things

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Μέσα από τα έργα της Γιώτας Ιωαννίδου, της Νατάσας Μπιζά και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου η έκθεση «Study Room: The State of Things» παρουσιάζει τους διαφορετικούς μηχανισμούς κατανόησης της πραγματικότητας και εξετάζει μικρές και αποσπασματικές αφηγήσεις, φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συντονισμό του καλλιτέχνη Βαγγέλη Βλάχου.
«Study Room: The State of Things», Breeder, Ιάσονος 45, 16/1-13/2. Ωράριο λειτουργίας: Τρ.-Σάβ. 12.00-18.00.


ΠΑΡΤΙ


All Together Now Neon Party

Τα Neon Parties κλείνουν τα τρία χρόνια με events στην Αθήνα και το γιορτάζουν όπως πρέπει: με έναν τόνο χρώμα, πολύ κέφι και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις. Στα decks οι ομάδες STFU, YSP- WSY, Not Sober και Granbois και RnB, ΕDM, Big Room, Electro, Trap, Dubstep και DnB μέχρι το πρωί.
15/1, Βοτανικός, Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, 22:00, είσοδος: €6-20

ΠΑΡΤΙ


Fortuna Records Showcase at Davadur!

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Οι Fortuna Records επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα ψυχεδελικό davadur βράδυ, με τα πιο παράξενα grooves της Ανατολής και την πιο high μεταδοτική ενέργεια στα decks. Γνωστοί για τις wild βραδιές που διοργανώνουν και γνώριμοι του αθηναϊκού κοινού, υπόσχονται μια ξέφρενη νύχτα που συνδυάζει το belly dancing, την τουρκική ψυχεδέλεια και τους σύγχρονους ρυθμούς στο όνομα του αυθεντικού groove. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Αδαμάντιος (Teranga Beat).
15/1, Bios.Tesla, Πειραιώς 84, Γκάζι, 22:30, είσοδος ελεύθερη.

LIVE


Πανκ και χάρντκορ

Τρεις μπάντες συναντιούνται στη σκηνή του Ρομάντσου με ήχους από punk και hardcore μέχρι garage και metal. Οι Blame Kandinsky παρουσιάζουν υλικό από τον επερχόμενο δίσκο τους, οι Insect Radio γιορτάζουν το ντεμπούτο τους «We are trouble» και οι Friend οf Gods παίζουν τραγούδια από το «Mad music for the apes».
16/1, Blame Kandinsky, Insect Radio, Friend of Gods, Romantso, Αναξαγόρα 3-5, 20:30, €5.


ΕΚΘΕΣΗ


Searching for a «Godot»

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η γκαλερί Artwall φιλοξενεί την ομαδική έκθεση με τίτλο «Searching for a Godot - Deus Ex machina's stories». Το εικαστικό αυτό πρότζεκτ επιχειρεί, μέσα από σύγχρονες προσεγγίσεις, να αναδείξει τις πολλαπλές πτυχές του έργου του Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό, καθώς και την πολιτική και κοινωνική του διάσταση, εστιάζοντας στη διερεύνηση της θεωρίας του «από μηχανής Θεού».
Searching for a «Godot», Αrtwall, 15/1-13/2, Σοφοκλέους 26, Ομόνοια. Παραστάσεις: Τρ., Πέμ. 16.00-21.00, Παρ. 17.00-21.00, Σάβ. 13.00-16.00.

ΠΑΡΤΙ


Danceteria

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ένα από τα πιο δημοφιλή πάρτι, το Danceteria, θα πραγματοποιηθεί στο six d.o.g.s. Στη βραδιά αυτή ο ClubKid προσκαλεί στα decks τους DJs και παραγωγούς Nikolas Gale και Speerit.
Danceteria w/ ClubKid, Nikolas Gale, Speerit, 16/1, μετά τα μεσάνυχτα, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ


Objects to Relate to a Trial

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το εικαστικό πρότζεκτ «Objects to Relate to a Trial» παρουσιάζει ο Βαγγέλης Βλάχος στο Radio Athènes από την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου. Με αφορμή φωτογραφίες του πρώην Σερβοβόσνιου στρατηγού Μλάντιτς ερευνά τη σχέση του με τα καπέλα και τις ιστορίες γύρω από αυτά, δημιουργώντας μια αφήγηση εμπλουτισμένη με διαφορετικά γεγονότα, πρόσωπα και τοποθεσίες.
Βαγγέλης Βλάχος, «Objects to Relate to a Trial», 14/1-13/2, Radio Athènes, Πετράκη 15, Αθήνα. Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο 13.00-17.00, Τετ. 16.00-20.00.

ΕΚΘΕΣΗ


Έλληνες Εβραίοι επιζώντες από το Ολοκαύτωμα

11 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Εικαστική καταγραφή των Ελλήνων Εβραίων που επέζησαν της φρίκης των στρατοπέδων εξόντωσης. Η Άρτεμις Αλκαλάη ταξιδεύει στον κόσμο, συνομιλεί με τους επιζώντες και τους φωτογραφίζει, ενώ ξεδιπλώνουν τη μνήμη τους μπροστά στον φακό.
20/01-19/03, Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23. Δευτ.-Παρ. 10.00-21.00, Σάβ. 10.00-14.00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ


Ο Δρόμος του Μεταξιού

Αραβικά άλογα που διατρέχουν τις ερήμους συνθέτουν το σύμπαν του καλλιτέχνη Jamal, ο οποίος επιχειρεί να προσεγγίσει τον απροσπέλαστο κόσμο της Κίνας μέσα από 15 ζωγραφικά έργα που παρουσιάζουν τη γοητεία του μεταξιού. Από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.
Jamal, «Ο δρόμος του μεταξιού», 14/01-14/02, Μουσείο Μπενάκη, Κτιριακό Συγκρότημα Κεραμεικού. Ωράριο λειτουργίας: Πέμ.-Κυρ. 21.00-17.00.

Stop the press!

Η ομάδα των RNS επιστρέφει στο Gagarin205 και παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Λόχος Μαζικών Καταστροφών». Νωρίτερα το κοινό θα προθερμάνουν οι Constantine The G & ο Popay και Dennis MCMXC.
16/1, 21:00, Gagarin205, Λιοσίων 205, €10.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.