Kόρμπιν: Η Βρετανία πρέπει να κάνει περισσότερα για το άσυλο στους πρόσφυγες

Kόρμπιν: Η Βρετανία πρέπει να κάνει περισσότερα για το άσυλο στους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Η Βρετανία θα πρέπει να κάνει περισσότερα για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου από πρόσφυγες σε καταυλισμούς στα γαλλικά σύνορα, που έχουν σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn.

Ο Κόρμπιν τόνισε ότι η «πολύ, πολύ επικίνδυνη» κατάσταση των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τη Μάγχη δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επίσης, περιέγραψε τους καταυλισμούς στο Καλαί τους οποίους επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ως «δύσοσμο έλος».

Οι μετανάστες σε καταυλισμoύς σε μέρη όπως το Καλαί και η Δουνκέρκη μπορούν να κάνουν αίτηση για άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον έχουν σχέση με τη χώρα, αλλά ο Corbyn κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τη διαδικασία.

 «Μιλάμε για 3.000 άτομα στη Δουνκέρκη - δεν είναι πάρα πολλά», είπε στο Sky News ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος έχει απευθύνει  επανειλημμένες εκκλήσεις στην κυβέρνηση  να βοηθήσει τα ιδιαίτερα ευάλωτα παιδιά  που ταξιδεύουν μόνα τους.

Ο Corbyn, ο οποίος επισκέφθηκε καταυλισμούς στη Δουνκέρκη και ΤΟ Καλαί, το Σάββατο, δήλωσε ότι η Βρετανία πρέπει να παράσχει στους πρόσφυγες κατάλληλα σπίτια και  εκπαίδευση, και όχι μόνο το ελάχιστο καταφύγιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM