Πολιτική θύελλα για το βίντεο με τους δημοσιογράφους στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική θύελλα για το βίντεο με τους δημοσιογράφους στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις και οι αντιπαραθέσεις για το βίντεο που προκλήθηκε χθες το βράδυ στο Τάε Κβο Ντο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο "πόλεμος" μεταφέρθηκε απόψε και στη Βουλή καθώς ο κ. Λοβέρδος, έθεσε στην Ολομέλεια το θέμα της προβολής του βίντεο που αναμεταδόθηκε από την ΕΡΤ και το οποίο - όπως είπε χαρακτηριστικά - αφορά δημοσιογράφους, ανθρώπους και κανάλια με αναφορά εξευτελιστική.

«Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Μπορεί για κάποιους από την Αριστερά να έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν με μορφές πολιτικής αλητείας. Εμείς θα προστατέψουμε την Δημοκρατία και δεν καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα προστασίας του εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν επιχειρήματα δεν σε σώζει φασισμός και σταλινισμός» είπε ο κ. Λοβέρδος σε πολύ οξείς τόνους.

Η μομφή Λοβέρδου προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του παριστάμενου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, όσο και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινής Βάκη.


«Τέτοιες εκφράσεις απάδουν με τον κοινοβουλευτισμό» είπε αρχικώς η κ. Βάκη, η οποία απευθυνόμενη τόσο προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ όσο και προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «υπενθύμισε» «τον ρόλο που έπαιζαν και παίζουν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης με την βοήθειά σας» όπως είπε. «Ακόμη και τώρα μπλοκάρετε τη σύσταση του ΕΣΡ για να μην εφαρμοστεί ο νόμος για να μην μπει μια τάξη σε 25 χρόνια αυθαιρεσίας» ανέφερε η κ. Βάκη και πρόσθεσε «Και να μην πάμε και πιο πίσω, σε παραποιημένα στοιχεία και δημοσιογράφους, που δεν αξίζουν το όνομά τους, όταν, γνωστό κανάλι, παρανόμως, αναμετέδιδε εκπομπές μια μέρα πριν το δημοψήφισμα. «Τρομοκρατούσαν τον κόσμο με στημένες εικόνες μετέδιδαν μια εικονική πραγματικότητα με την δική σας συνέργεια και συνενοχή» κατέληξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές. Δεν έχει γίνει ποτέ σε καμία εκδήλωση κανενός κόμματος οιασδήποτε αντιλήψεως και κάτω από καθεστώς οποιασδήποτε οξύτητας γεγονός σαν αυτό που παρατηρήθηκε στην πανηγυρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο Νίκος Δένδιας εκ μέρους της ΝΔ. «Οφείλετε να σέβεστε την ελευθεροτυπία, τους κανόνες της Δημοκρατίας. Η χώρα βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται σαν οχυρό, που μέσα βρίσκονται οι καλοί καουμπόηδες και απέξω οι κακοί ινδιάνοι και πολιορκούν, εξομοιώνοντας τους πάντες αδιακρίτως και τελικώς στρεφόμενοι και εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, του λόγου και των δημοσιογράφων να εκφράζουν άποψη δεν βοηθά την χώρα, την κοινωνία και την επίλυση των προβλημάτων», είπε ο κ. Δένδιας. «Η χώρα είναι σε τόσο δύσκολο σημείο, που μόνο η ειλικρινής συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει. Και αυτό ζητούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην μπουν στην παγίδα της τεχνητής όξυνσης που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τόσο καιρό» προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Τα κανάλια χρωστούν 808 εκ., τα οποία το πιο πιθανό είναι να είναι δανεικά κι αγύριστα. Σε αυτό το καθεστώς αυταρχισμού και ασυδοσίας θα περίμενα σεμνότητα, ιδίως καθώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπασε τα μούτρα του σε μια δίκαιη προσπάθεια για τον βασικό μέτοχο», ανέφερε εκ μέρους των ΑΝΕΛ, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος απευθυνόμενος προς την ΝΔ.

«Πράγματι η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα μάχης. Στο βίντεο παρουσιάστηκαν στιγμές της χρονιάς που πέρασε από τα σημαντικά γεγονότα, τις συμπεριφορές πολιτικών προσώπων και από την συμπεριφορά του Τύπου. Ήταν, εν είδει ρεπορτάζ και πλαισίωσης του απολογισμού τα σημαντικά γεγονότα. Τι ενοχλεί αυτό; Γιατί είναι φασίζουσα πρακτική αυτό, όταν είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων που λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όπως και η βιομηχανία των παραπλανητικών δημοσκοπήσεων» απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίστας.

Πυρά και από την ΕΣΗΕΑ

 

Την σκληρή κριτική για το βίντεο δέχτηκε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και από την ΕΣΗΕΑ η οποία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους.

Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό.

Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.

Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό".

Tι απάντησε η ΕΡΤ

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ για την κάλυψη της χθεσινής (Κυριακή 24 Ιανουαρίου) εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η ΕΡΤ αναμετέδωσε την εκδήλωση με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματος του κόμματος –όπως πράττει σε κάθε ανάλογο αίτημα πολιτικού φορέα.

Η μετάδοση του βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν επιλογή των διοργανωτών. Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο.

Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων. Τις αναμεταδίδει χωρίς να παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους. Όσο για τον αντίλογο, η ΕΡΤ είναι πάντα ανοιχτή να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις στις εκπομπές της – και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά».

O ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ΕΣΗΕΑ


Τα περί στοχοποίησης και προσπάθειας εκφοβισμού δημοσιογράφων στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκουν στην σφαίρα του γελοίου. Το βίντεο που προβλήθηκε, συνόψιζε αυτό που λαός διατηρεί ολοζώντανο στην μνήμη του από τις κρίσιμες στιγμές του τελευταίου χρόνου: την πρωτοφανή προσπάθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής να επηρεάσουν τις εξελίξεις, σπέρνοντας τον φόβο και την τρομοκρατία, καλώντας τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες, μιλώντας για αναπόφευκτη αποβολή της χώρας μας από το ευρώ και προειδοποιώντας για βιβλικές καταστροφές σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Αριστεράς.


Ας μην παραβιάζει λοιπόν η ΕΣΗΕΑ ανοιχτές θύρες. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν από κάποιον απειλείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα και η δεοντολογία, αυτός δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις της.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

Διεθνή / Ο Μπαχτσελί καλεί τον Οτσαλάν στην τουρκική βουλή αν διαλύσει το ΡΚΚ

«Αν αρθεί η απομόνωση του αρχηγού της τρομοκρατίας, ας έρθει να μιλήσει στη συνεδρίαση της ομάδας Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίας (DEM) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», είπε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή αύριο η δικογραφία για τα P-3B- Οι πιθανές ευθύνες των Τσίπρα, Καμμένου και Βίτσα

Πολιτική / Στη Βουλή αύριο η δικογραφία για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3B

Κατά πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα
LIFO NEWSROOM
«Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ» κατά Κασσελάκη: Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να εξαϋλώσει το κόμμα

Πολιτική / «Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ» κατά Κασσελάκη: Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία - Το timing για νέο κόμμα ήταν ο αποκλεισμός μου, απαντά

Διαρροή που υπογράφουν «στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ» κατηγορεί τον Κασσελάκη πως θέλει να ιδρύσει δικό του κόμμα - Συνεχίζει τις περιοδείες με στόχο το συνέδριο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Mouftis komotinis

Πολιτική / Ιλχάν Αχμέτ για την επίθεση κατά του Μουφτή Κομοτηνής: «Η πράξη αυτή είναι ντροπιαστική»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τον προπηλακισμό του νόμιμου μουφτή της Κομοτηνής - Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ήταν ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, γνωστός πολιτικός της μειονότητας 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν αντιλαμβάνομαι που είναι το πρόβλημα. Τα συστημικά μέσα μαζικής προπαγάνδας από το 2012 δαιμονοποιούν τον Σύριζα και προσπαθούν ακόμα και τώρα να σαμποτάρουν το θεάρεστο αριστερό έργο του. Καλά τους κάνανε αφού αυτή την αριστερά θέλουμε και αναζητάμε. Την αριστερά του ρουσφετιού, του χαφιεδισμού,του κρατισμού.
"Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο. Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων. Τις αναμεταδίδει χωρίς να παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους"Με αυτή την λογική αν αύριο-μεθαυριο οι ναζιστές της Βουλής δείξουν προπαγανδιστικό υλικό στην δική τους φιέστα η ΕΡΤ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το μεταδώσει.
Αν αντικαταστήσεις τη λέξη Ευρωπαίοι με Αφρικανοί στα βίντεο του κυβερνώντος κόμματος, δεν θα βρεις πολλές διαφορές νομίζω από των ΧΑτων. Η προπαγάνδα βλέπεις είναι τέχνη που αμφότεροι γνωρίζουν καλά.