Νέο και οριστικό αδιέξοδο στην τρίτη ψηφοφορία για τη στελέχωση του ΕΣΡ

Νέο και οριστικό αδιέξοδο στην τρίτη ψηφοφορία για τη στελέχωση του ΕΣΡ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Μετά το τρίτο, και απ' ότι φαίνεται οριστικό «ναυάγιο» στην ψηφοφορία για την στελέχωση του ΕΣΡ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προσανατολίζεται προς την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, που θα παρέχει στην κυβέρνηση το σύνολο των αρμοδιοτήτων για την αναδιάταξη του ραδιοτηλεοπτικού τοπίο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας την συνεδρίαση: «Σε ό,τι με αφορά, δεν πρόκειται να έρθει ξανά αυτό το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Έχουν περάσει τρεις μήνες, έπρεπε σύμφωνα με το νόμο να έχουμε καταλήξει. Αυτό δεν έγινε. Θεωρώ ότι υπήρχαν ακραίες απόψεις που εκκινούσαν και εκφράστηκαν από πλευρές για να μην υπάρξει τελικά διαγωνιστική διαδικασία και να υπάρξουν στη χώρα άλλου είδους εξελίξεις ώστε να μην γίνει διαγωνισμός».

«Επί της ουσίας λειτούργησε ένα είδος ιδιότυπου βέτο. Η Βουλή, διά της Ολομέλειας της, θα ασχοληθεί εφόσον φέρει πρόταση η κυβέρνηση, με τη συνέχεια και ολοκλήρωση της διαδικασίας. Και ενδεχομένως αυτό να γίνει πολύ σύντομα».

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μία προπαρασκευαστική έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (σ.σ. που εκπονήθηκε έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ), η οποία υποστηρίζει πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν πάνω από 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας στην Ελλάδα.

Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας του ιταλικού πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την αντιπολίτευση να αποσύρει τα επιχειρήματα περί απεριορίστων δυνατοτήτων που προσφέρει η νέα ψηφιακή εποχή, να άρει την αρνητική της στάση και να ψηφίσει θετικά για την στελέχωση του ΕΣΡ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αναδιάταξης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Η πρόταση του κ. Βούτση προκάλεσε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μέρκελ και «η μεγαλύτερη έκπληξη στην πολιτική της ζωή»: Το τηλεφώνημα και το «όχι, φυσικά» του Τσίπρα

Πολιτική / Η Μέρκελ εξηγεί γιατί η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη αλλά να τα βγάλει πέρα μόνη της

Γιατί ο Τσίπρας έκανε στην Μέρκελ την μεγαλύτερη έκπληξη στην πολιτική της ζωή - Τι γράφει στην αυτοβιογραφία της η καγκελάριος της Γερμανίας - Γιατί πίστευε ότι με το δημοψήφισμα και την επανεκλογή Τσίπρα οι Έλληνες απέρριψαν το πρόγραμμα, αλλά ήθελαν το ευρώ
LIFO NEWSROOM