5
NOWNESS

Τόσο πολύ από μένα! Όταν δεν μπορείς να χωρέσεις στα ρούχα σου...

"Καθισμένη εκεί στην καρέκλα της, ξεγυμνώνοντας την ψυχή της, είναι απολύτως γυναίκα. Δεν πιστεύω το ίδιο για τις Barbie στο Fox News », λέει η Ουαλλή σκηνοθέτης Siri Bunford για την αφηγήτρια του «Τόσο Πολύ Από Μένα», του προκλητικού πορτρέτου της πίεσης που νιώθεις όταν σκέφτεσαι τα ρούχα.

Παρμένη από ένα απόσπασμα στο βιβλίο Women in Clothes , η ερμηνεία αποκρυσταλλώνει τον ψυχικό πόνο, τη περηφάνεια και την επιθυμία για λύτρωση που νοιώθει μία συνηθισμένη γυναίκα όταν προσπαθεί να χωρέσει στο φόρεμα της εγκυμοσύνης της. "Αισθάνεται αόρατη για διάφορους λόγους,» εξηγεί η Bunford. «Μιλάμε πολύ για το πώς οι γυναίκες απεικονίζονται στα περιοδικά και τα μέσα ενημέρωσης, για την ανάγκη να συμμορφώνονται με το θηλυκό στερεότυπο, και ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ολέθριο, αλλά με κάθε ειλικρίνεια, αν έχεις λίγο μυαλό, γιατί όλες αυτές οι ανοησίες να γίνονται αποδεκτές;"


Εμπνευσμένη από μια φωτογραφία της J.H. Engström, η Bunford, εκθέτει το θέμα της χωρίς καλλωπισμούς και ανατρέπει την επικρατούσα αντίληψη ότι δήθεν η αυτοεκτίμηση μας καθορίζεται από το τι φοράμε. «Είναι σημαντικό ότι η ίδια μας παρουσιάζεται χωρίς μεταμφίεση, χωρίς τις υποδηλώσεις από την επιλογή του φορέματός της», λέει ο σκηνοθέτης. «Ήθελα να αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε πίνακα ζωγραφικής, για να τονίσω τη λευκότητα του δέρματος της σε αντίθεση με το σκοτάδι του φόντου".

©Nοwness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ