"Silent Space Stand Still"

"Silent Space Stand Still" Facebook Twitter
0



Στις επιμελήτριες τέχνης Μαρία-Θάλεια Καρρά και Σοφία Τουρνικιώτη, που αποτελούν την ομάδα Locus Athens, αρέσει να χρησιμοποιούν απρόσμενους χώρους στην Αθήνα για να δημιουργούν εκθέσεις, να στήνουν δράσεις (performance), να οργανώνουν συζητήσεις ή να παρουσιάζουν βιβλία που εκδίδουν.

Από το 2004 που ξεκίνησαν μέχρι τώρα μας έχουν καλέσει σε συζητήσεις σ' ένα καφενείο γεμάτο γέρους στου Γκύζη και σε μια ταράτσα σ' ένα παλιό σπίτι στην Πλάκα (που για να προσεγγίσεις έπρεπε να περάσεις μέσα από την κουζίνα ενός διαμερίσματος), σε βιντεοπροβολές σ' ένα άδειο διαμέρισμα στην Καλλιρρόης, σε δράσεις διάσπαρτες σε διάφορα σημεία του κέντρου (από την πλατεία Καραΐσκάκη ως το συντριβάνι μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου) και σε εκθέσεις σε μη αναμενόμενους χώρους όπως δωμάτια ξενοδοχείων, ένα σχολείο, το θέατρο Αμόρε ή το Κέντρο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης στη Πλάκα, όπου και έγινε η τελευταία τους έκθεση, το 2008. Στην έκθεση αυτή, που έφερε το όνομα "Sampling", οι δυο επιμελήτριες παρουσίασαν στο Αθηναϊκό κοινό ένα δείγμα της πολύ ζωντανής σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής της Τουρκίας μέσα από τη δουλειά επτά καλλιτεχνών.


Τις προσεχείς μέρες επανέρχονται με μια καινούρια έκθεση που, πιστές στο μανιφέστο τους, πραγματοποιούν σε έναν ακόμα αναπάντεχο χώρο, και με αναπάντεχο τρόπο. Η έκθεση ονομάζεται "Silent Space Stand Still", πραγματοποιείται στο Τζαμί Τζισδαράκη στην Πλατεία Μοναστηρακίου (κομμάτι του Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης) και φιλοδοξεί να διερευνήσει τη χρήση του ήχου σε ένα μνημείο στο κέντρο της Αθήνας που εδώ και καιρό παραμένει σιωπηλό.

Οι τέσσερις καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση είναι ο Αθανάσιος Αργιανάς, ο Tarek Atoui απο τον Λίβανο, ο Cevdet Erek απ'την Τουρκία και ο Dani Gal από το Ισραήλ. Όλοι τους θα χρησιμοποιούν στο έργο τους το μέσο του ήχου και θα παρουσιάσουν μια performance, μια ομιλία ή ένα δρώμενο μέσα στο Τζαμί ή στον περίγυρο του.



Τα εγκαίνια είναι αύριο, Παρασκευή 29/3, μεταξύ 8 και 10 μμ, και η έκθεση θα κρατήσει ως τις 27/4.

Κάθε Παρασκευή θα υπάρχει μια performance που θα λειτουργεί σαν εγκαίνια της παρουσίασης του έργου του κάθε καλλιτέχνη.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιείται το Σάββατο 30/3 στις 7μμ στον ίδιο χώρο συζήτηση μεταξύ του Αθανάσιου Αργιανά και του Sam Thorne, κριτικού τέχνης και συντάκτη του περιοδικού Frieze.

Περισσότερες πληροφορίες στο website της έκθεσης: www.silentspacestandstill.gr

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ