Pierre Molinier (1974). Φωτ. Jacques Saraben.
Αριστ., Via MySpace. Δεξ., Ο Σαμάνος και τα πλασματά του, φωτογραφία του Pierre Molinier. Via La Petite Mélancolie.
Ο Pierre Molinier ασκείται στη σκοποβολή. Via Galerie Christophe Gaillard.
Το σπίτι-ατελιέ του Pierre Molinier (1974). 'Ισως να πρόκειταi για το ίδιο δωμάτιο όπου ο Pierre Molinier αυτοκτόνησε με πιστόλι το 1976 (συνηγορεί η ημερομηνία). Σύμφωνα με περιγραφές, και όπως το μαρτυρεί και η φωτογραφία, σ'αυτό το μικροσκοπικό διαμέρισμα επικρατούσε το απόλυτο χάος : καβαλέτα, καθρέφτες, παραβάν, σκαμνιά, μαστίγια, νεσεσέρ του μακιγιάζ, κάλτσες νάιλον, παλιά πράγματα στοιβαγμένα, ακόμη και ένα πιστόλι, όλα ατάκτως ερριμένα.Φωτ. Jacques Saraben.
Η Μεγάλη Μάχη, έργο του Pierre Molinier. Ο πίνακας που σόκαρε το κοινό του Bordeaux όταν παρουσιάστηκε το 1951 στο XXXe Σαλόνι των Ανεξαρτήτων, αλλά ενθουσίασε τους υπερρεαλιστές, και πρωτίστως τον André Breton που βοήθησε τον Pierre Molinier να βγεί από την αφάνεια ενός δεκαετούς υπόγειου έργου που πραγματοποιύσε παράλληλα με την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα (μέχρι το 1960 εργάστηκε ως μπογιατζής). Via jardindesprit.
Via history of art a world history of art και Delcampe.
Αριστ., Suzinella (1972). Via lamelancoly.tumblr. Δεξ., ερωτικό σχέδιο. Via expertissim.com.
Via claudipuchades.
Ο Pierre Molinier σε νεαρή ηλικία. Via Galerie Christophe Gaillard και Gallerydigitalgarden.tripod.
Pierre Molinier (1974). Φωτ. Jacques Saraben.
Via blogofterror.
Αυτοπορτρέτο με κούκλα (1965). Via artnet και Galerie Christophe Gaillard.
Ο Pierre Molinier μπροστά στα έργα του (έργο ο ίδιος). Via La Petite Mélancolie και malesoulmakeup.
Via rmubi.com.
Αριστ., via Galerie Christophe Gaillard. Δεξ., Pierre Molinier, Effigie, cliché 03, Chaman et ses créatures (1961). Via La Petite Mélancolie.
Αριστ., Pierre Molinier, 'Ουράνια Παντομίμα, cliché 19, φωτομοντάζ από τη σειρά Ο Σαμάνος και τα πλασματά του (1965-1968). Δεξ., Οι Μπότες, cliché 13, από την ίδια σειρά. Via La Petite Mélancolie.
Via Galerie Christophe Gaillard.
Τα "μυστικά άλμπουμ του Pierre Molinier" σε δημοπρασία. Via artactuel.
Via Makino Takashii και history of art a world history of art.
Κούκλα. Via Galerie Christophe Gaillard.
Αριστ., via Reality Asylum. Δεξ., La poupée (c.1970). Via billyjane.tumblr.
Αριστ., κούκλα με βέλος μπροστά στον πίνακα "Η ώρα του θανάτου" (1966). Via Drouot. Δεξ., La Poupée (1957). Via logotopia.tumblr.
Via manfredunger-list, La Petite Mélancolie poupee, catalogue.drouot.
Via pasunautre.com και Galerie Christophe Gaillard.
Δεξ., γυναικείο παπούτσι που δημιούργησε ο Pierre Molinier "προς ιδίαν χρήσιν" και δεξ., η απομίμηση-φόρος τιμής από τον σχεδιαστή Marc Jacobs (κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2008). Via Le Modalogue.
Η Hanel φωτογραφημένη από τον Pierre Molinier. Via foxesinbreeches και Hoodoo That Voodoo.tumblr.
Η σταύρωση της Hanel στην 31η πράξη του Θεάτρου των Οργίων και των Μυστηρίων του Hermann Nitsch στο Μόναχο (8 Δεκ. 1969). Φωτογραφίες του Ludwig Offenreich ρετουσαρισμένες με μελάνι από τον par Pierre Molinier. Από το βιβλίο Pierre Molinier του Jean-Luc Mercié (2010). Εκδ. Les Presses du Réel.
Η Hanel και ο Pierre. Via La Petite Mélancolie.
Πορτρέτο της Hanel από τον Pierre Molinier. Via Jessye Curtis και kamelmennour.tumblr.
Portrait de Claire B. et d’Alain D. (c.1965), φωτογραφία του Pierre Molinier. Via atheistuniverse.net.
Via elxatun.com και e-Bay.
Via Compagnie La Grande Mêlée.
Η Χίμαιρα. Via Saint Lucy.
Αριστ., o Pierre Molinier και η Hanel. Via Galerie Christophe Gaillard. Δεξ., Το Αστέρι των έξι, cliché 43, φωτομοντάζ από τη σειρά Ο Σαμάνος και τα πλασματά του (1965-1968). Via La Petite Mélancolie.
Pierre Molinier, η μνημιεώδης μονογραφία του Jean-Luc Mercié (2010). 400 σελίδες, 800 εικόνες (οι περισσότερες ανέκδοτες). Εκδ. Les Presses du Réel.
Ο φανταστικός τάφος-αυτοπορτρέτο του Pierre Molinier (1968). "Εδώ ετάφη ο Pierre Molinier -γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1900, πέθανε περίπου το 1950. Ήταν ένας άνθρωπος χωρίς ηθικότητα, που γι' αυτόν ήταν τίτλος τίμης και δόξας. Δεν χρειάζεται να ΠΓΑ (προσευχηθείτε γι' αυτόν)".
σχόλια