Υεμένη: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας αραβικών κρατών με στόχο την αλ Κάιντα

Υεμένη: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας αραβικών κρατών με στόχο την αλ Κάιντα Facebook Twitter
0

Αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε σήμερα η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας με στόχο κέντρο εκπαίδευσης της αλ Κάιντα, στα ανατολικά της Υεμένης, δυτικά της πόλης Μουκάλα, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 μαχητές και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.


«Μια αεροπορική επιδρομή του αραβικού συνασπισμού έπληξε ένα κέντρο εκπαίδευσης της αλ Κάιντα, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», στο Χατζάρ, δυτικά της πόλης–λιμάνι Μουκάλα, πρωτεύουσας της επαρχίας Χαντραμούτ, όπου η αλ Κάιντα πήρε τον έλεγχο τον Απρίλιο του 2015, ανέφερε η κυβερνητική πηγή.


Πηγές φυλετικών ομάδων στην περιοχή δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων έπληξε το στρατιωτικό κέντρο και τραυμάτισε μαχητές που νοσηλεύονται στην Μουκάλα.


Δεκάδες μέλη της αλ Κάιντα πήγαν στο νοσοκομείο της πόλης για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες, ανέφεραν κάτοικοι.


Η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του Ριάντ επενέβη στον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015, για να βοηθήσει την κυβέρνηση, που είχε εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει τη Σαναά.


Η Σαουδική Αραβία θεωρεί τους σιίτες αντάρτες Χούτι πιόνια του Ιράν, του βασικού της αντιπάλου στην περιοχή. Οι Χούτι και ο πρώην πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που έχει συμμαχήσει μαζί τους, κατηγορούν το Ριάντ για μια απρόκλητη επίθεση.


«Ήταν μια φρικτή χρονιά με αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμούς και τοπικά περιστατικά βίας. Μια ήδη εξαθλιωμένη χώρα έχει διέλθει από πολύ δύσκολες συνθήκες», δήλωσε σήμερα από την Γενεύη στους δημοσιογράφους, ο Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ, μόνιμος συντονιστής των ΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη.


'Όπως τόνισε ο Μακ Γκόλντρικ, ένας στους δέκα κατοίκους της χώρας είναι εκτοπισμένοι, καθώς πως ο μισός αριθμός των νεκρών και των τραυματιών του πολέμου είναι άμαχος πληθυσμός.


Νωρίτερα σήμερα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υεμενίτικης κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην χώρα θα ξεκινήσουν στο Κουβέιτ τον επόμενο μήνα.


«Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στις 17 Απριλίου στο Κουβέιτ, ενώ θα συνοδεύονται από μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Στην τελευταία φάση του πολέμου στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 6.100 άνθρωποι, από τους οποίους οι μισοί και πλέον ήταν άμαχοι, άλλοι 30.000 έχουν τραυματιστεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Υπόθεση Πελικό: «Μού ζήτησε φωτογραφία με το πέος μου, μού έστειλε φωτογραφία της Ζιζέλ με πέντε άνδρες», ομολόγησε κατηγορούμενος

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: «Μού ζήτησε φωτογραφία με το μόριό μου, μού έστειλε φωτογραφία της Ζιζέλ με πέντε άνδρες», ομολόγησε κατηγορούμενος

Με την απολογία του τρίτου από τους 50 κατηγορούμενους συνεχίστηκε την Παρασκευή η πολύκροτη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ντόντο: Το «ανόητο» πτηνό που εξαφανίστηκε πριν από 350 χρόνια- Αλήθειες και μύθοι

Διεθνή / Ντόντο: Το «ανόητο» πτηνό που εξαφανίστηκε πριν από 350 χρόνια- Αλήθειες και μύθοι

Το ντόντο ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο είδος που εξαφανίστηκε εξαιτίας ανθρώπινων παρεμβάσεων και η εξαφάνισή του συνέβη πριν καν οριστούν οι κανόνες της επιστημονικής ονοματολογίας
LIFO NEWSROOM