Δωρεάν προβολή: Valentine Road- το ντοκιμαντέρ ορόσημο του ομοφοβικού κόσμου

Δωρεάν προβολή: Valentine Road- το ντοκιμαντέρ ορόσημο του ομοφοβικού κόσμου Facebook Twitter
0

O ανεξάρτητος καλλιτεχνικός οργανισμός Exile Room παρουσιάζει την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 21:00 το εμβληματικό ντοκιμαντέρ «Valentine Road» που καταγράφει την πραγματική ιστορία της δολοφονίας ενός οκτάχρονου παιδιού από έναν συμμαθητή του, ανοίγοντας ξανά τη μεγάλη συζήτηση γύρω από την ανοχή μιας κοινωνίας που επενδύει πάνω στη λογική του μίσους, μεταφέροντας τη βία από το σπίτι στο σχολείο.

Υπόθεση
Ενα 15χρονο γκέι αγόρι εξομολογείται σ' έναν συμμαθητή του ότι θα ήθελε να είναι ο Βαλεντίνος του. Μια μέρα μετά, ο ντροπιασμένος στρέιτ τον εκτελεί εν ψυχρώ μέσα στην τάξη με το όπλο του παππού του. Η Μάρτα Κάνινγχαμ στήνει την κάμερα απέναντι σε όσους βίωσαν και βιώνουν ακόμα τις συνέπειες αυτού του εγκλήματος μίσους.

Το ντοκιμαντέρ της πρωτοεμφανιζόμενης Μάρτα Κάνινγκχαμ, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα σύμβολα μιας ανοιχτής κοινωνικής αντιπαράθεσης που στηρίζεται στα σαθρά θεμέλια του ρατσισμού, της ομοφοβίας, της ανεξέλεγχτης βίας και κυρίως της ανοχής ενός συστήματος που όχι μόνο δεν μπορεί να σταματήσει παρόμοια φαινόμενα, αλλά μοιάζει να τα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο όσο τα χρόνια περνούν και τα θύματα - και από τις δύο πλευρές - αυξάνονται.

To «Valentine Road» έκανε τη διεθνή του πρεμιέρα στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο τμήμα «Μικρές Αφηγήσεις». Διαβάστε περισσότερα στο flix.

 

Exile Room
Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι
Τηλ: 210-3223395

Είσοδος ελεύθερη

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ