Ιταλός συνταξιούχος έσωσε κατά λάθος 600 πρόσφυγες που κινδύνευαν στη Μεσόγειο

Ιταλός συνταξιούχος έσωσε κατά λάθος 600 πρόσφυγες που κινδύνευαν στη Μεσόγειο Facebook Twitter
2

Ένας συνταξιούχος Ιταλός έσωσε εκατοντάδες μετανάστες που κινδύνευαν στη Μεσόγειο όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα που του ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια.


Τα ξημερώματα της Τρίτης, το κουδούνισμα του τηλεφώνου ξύπνησε τον 66χρονο που κοιμόταν αμέριμνος στο σπίτι του στη Ρώμη, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera. "Δεν καταλάβαινα λέξη, μου μιλούσαν στα αγγλικά, στα γαλλικά, δεν είχα ιδέα τι γύρευαν από εμένα τα χαράματα", αφηγήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα λέγοντας ότι το τηλέφωνό του συνέχισε να χτυπά αδιάκοπα. Όλες οι κλήσεις προέρχονταν από τον ίδιο αριθμό, τον οποίο δεν γνώριζε.


Νομίζοντας ότι έχει να κάνει με φαρσέρ που τον παρενοχλούσαν και αφού τους έκλεισε πολλές φορές το τηλέφωνο, αποφάσισε τελικά να καλέσει την αστυνομία. Οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του κατάλαβαν, από ένα καινούριο τηλεφώνημα, ότι οι άγνωστοι ζητούσαν βοήθεια.


"Άκουσαν τη θάλασσα, τον άνεμο, τον θόρυβο της μηχανής του πλοιαρίου" από το ακουστικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Ενημερώθηκε η ακτοφυλακή που εντόπισε τελικά τους μετανάστες: επρόκειτο για πέντε υπερφορτωμένα πλοιάρια, με 600 ανθρώπους, που είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Σικελία.


Ο άνδρας που τηλεφωνούσε, από δορυφορικό τηλέφωνο, πληκτρολογούσε στην τύχη αριθμούς με τον κωδικό της Ρώμης, μέχρι που εντέλει του απάντησε ο 66χρονος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια