Διαμαρτυρίες των Τούρκων για την επαναπροώθηση προσφύγων

Διαμαρτυρίες των Τούρκων για την επαναπροώθηση προσφύγων Facebook Twitter
0

Διαμαρτυρίες ξέσπασαν το Σάββατο στη τουρκική πόλη του Ντικιλί απέναντι από τη Λέσβο, μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να κατασκευάσει εκεί  στρατόπεδα εκεί για τους μετανάστες που επαναπροωθεί η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.  

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, εκατοντάδες Τούρκοι, ανάμεσα του και επισκέπτες στο Ντικιλί, όπως και καταστηματάρχες και εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην πόλη αυτή των 45 χιλιάδων κατοίκων για να πούν «όχι» στην επιστροφή των προσφύγων και στη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών.  Οι ντόπιοι έχουν εκφράσει αυξανόμενες ανησυχίες για ανασφάλεια, απώλεια θέσεων εργασίας και για την φθίνουσα οικονομία με την παρουσία των μεταναστών.

"Σίγουρα δεν θέλουμε στρατόπεδα προσφύγων στο Ντικιλί,"  είπε ο δήμαρχος της πόλης Μουσταφά Τοσούν που τόνισε ότι οι κακές υποδομές της πόλης δεν είναι επαρκείς για τη φιλοξενία δεκάδων χιλιάδων προσφύγων.

Η συγκεκριμένη πόλη έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα από τα κυριότερα σημεία των περίπου 1 εκ. προσφύγων και μεταναστών που διέσχισαν φέτος το Αιγαίο πέλαγος για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Διαμαρτυρίες των Τούρκων για την επαναπροώθηση προσφύγων Facebook Twitter

Σήμερα το πρωί έφτασαν από τη Λέσβο στο Ντικιλί δύο πλοία με μετανάστες, οι πρώτοι στο πλαίσιο της συμφωνίας. Οι μετανάστες που είναι κυρίως από το Πακιστάν, θα οδηγηθούν σε στρατόπεδα για τον έλεγχο της υγείας και την καταγραφή τους. Ο δήμαρχος της πόλης είπε ότι το πρώτο πλοίο αποβίβασε 72 μετανάστες και το δεύτερο 62. Ένα άλλο πλοίο μετέφερε από τη Χίο στο Ντικιλί 66 ακόμη άτομα.

«Σήμερα αναμένουμε 200 μετανάστες να φθάσουν σε Ντικιλί. Μετά την απογραφή τους, θα αποσταλούν στο κέντρο προσφύγων στο Kirklareli με τρία λεωφορεία", είπε επίσης.

 «Έχουμε καταστήσει σαφές ότι οι μετανάστες δεν θα μείνουν  στο Ντικιλί," τόνισε ο Κυβερνήτης της Σμύρνης Μουσταφά Tορπάκ.

Διαμαρτυρίες των Τούρκων για την επαναπροώθηση προσφύγων Facebook Twitter

Στην πόλη ήταν από το πρωί πολύ αυξημένη η αστυνομική παρουσία ενώ υπήρξε απαγόρευση στα ΜΜΕ να πλησιάσουν τους μετανάστες. Η  Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος φρόντισε να εφοδιάσει τους νεοφερμένους με τρόφιμα και άλλες προμήθειες.

(Φωτογραφίες από την άφιξη των πρώτων μεταναστών στο Ντικιλί, cnn Turk)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM