8 συνήθειες σήμα - κατατεθέν των αποτυχημένων

8 συνήθειες σήμα - κατατεθέν των αποτυχημένων Facebook Twitter
Λέτε πολλά μικρά ψέματα. Ή μεγαλύτερα.
3

 

Δεν το κάνετε επίτηδες. Είναι ο τρόπος σας να καμουφλάρετε την ανασφάλεια, το άγχος ή τη νευρικότητα που σας δημιουργεί μία κατάσταση, ένα πρόσωπο ή μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους πρέπει να τα βρείτε - έστω και με προσπάθεια - στον εργασιακό ή στον ευρύτερο κοινωνικό σας χώρο. 

Είναι κάποιες μικρές συνήθειες, που φαινομενικά μοιάζουν αθώες, σχεδόν χαριτωμένες (όχι όλες, βέβαια), αλλά χωρίς να το θέλετε περνούν ένα μήνυμα ότι δεν έχετε σκοπό να παλέψετε πολύ ούτε για την εργασιακή ειρήνη ούτε για το καλό κλίμα της παρέας. Κινήσεις και λόγια που όχι μόνο τινάζουν στον αέρα την ομαδικότητα, αλλά δίνουν το σήμα ότι δεν είστε ακριβώς πρωταθλητής σε ό,τι κάνετε, ομάδα που σας έχει μπορεί και να χάσει. 

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά το νευρικό τρέμουλο ποδιών και χεριών, όχι μόνο προδίδει τον εκνευρισμό σας, όταν δεν πρέπει, αλλά σε δεύτερη ανάγνωση περιγράφει ένα άτομο που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συναισθηματική κατάσταση του

Σκληρό, αλλά το σώμα μας τείνει να αποκαλύπτει περισσότερα απ' όσα θέλουμε και αυτό δεν είναι σχεδόν ποτέ προς όφελος μας. Τι λάθη κάνετε, λοιπόν, και σχεδόν διαβεβαιώνετε τους γύρω σας - φίλους και προϊσταμένους - να μην ποντάρουν πάνω σας, εκτός κι αν το 'χουν σκοπό να χάσουν;

1.

Δεν μιλάτε καθόλου 

Συνηθίζετε, ειδικά μέσα σε πολύ κόσμο και μεγάλες συζητήσεις, να βάζετε το κεφάλι κάτω και να μη διατυπώνετε άποψη για τα όσα ακούτε. Φοβάστε ότι αν πείτε κάτι ή θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας ή θα σας φέρει σε δύσκολη θέση και με κάποιον θα πρέπει να συγκρουστείτε ή έστω να αντιπαρατεθείτε. Ε, και; Ο κόσμος κινείται, επειδή υπάρχει αυτό που λένε δημιουργικές διαφωνίες. Δοκιμάστε το. Είναι απελευθερωτικό και σας βγάζει μπροστά από το πλήθος. Οι φίλοι σας και ο εργοδότης σας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Αν χρειαστεί, κάποιος θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

2.

Κουνάτε νευρικά πόδια - χέρια

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά το νευρικό τρέμουλο ποδιών και χεριών, όχι μόνο προδίδει τον εκνευρισμό σας, όταν δεν πρέπει, αλλά σε δεύτερη ανάγνωση περιγράφει ένα άτομο που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συναισθηματική κατάσταση του. Και όχι αυτό δεν είναι καθόλου συνταγή επιτυχίας. Αντίθετα, ο κόσμος ξέρει ότι δεν μπορεί να σας έχει εμπιστοσύνη σε χειρισμούς δύσκολων ή ακραίων καταστάσεων. Ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, αυτό εκπέμπετε.

3. 

Αργείτε

Χαρακτηριστικά και μονίμως. Κάθε παρέα και κάθε εργασιακός χώρος έχουν αυτόν που καταφθάνει στα ραντεβού και τα meetings με σοβαρή καθυστέρηση, όμως, αυτό καμία σχέση με την επιτυχία δεν έχει. Ναι, μπορεί κάποτε να είναι χαριτωμένο και ναι, μπορεί κι εσείς να νομίζετε ότι κάνετε εντυπωσιακή άφιξη, αλλά το μόνο που καταφέρνετε - εκτός από το να εκνευρίζετε τους άλλους - είναι διαβεβαιώνετε ότι εσείς και η αξιοπιστία δεν έχετε συναντηθεί ποτέ.

 

4. 

Είστε σπάταλοι

Γούστο μου και καπέλο μου, μπορεί να απαντήσετε και να απορήσετε γιατί το να διαχειρίζεστε τα χρήματα σας, όπως εσείς θέλετε σας καθιστά αναξιόπιστο. Το να σας καίνε τα λεφτά την παλάμη και να μην μπορείτε να κάνετε οικονομία είναι ένδειξη αδύναμου χαρακτήρα που δεν αντέχει την εγκράτεια, την πειθαρχία και δεν γνωρίζει τα οφέλη της. Και αυτό, ειδικά σε εποχές κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους γύρω. 

 

5.

Αναβάλλετε συνεχώς και τα πάντα 

Αφήνετε δουλειά για αύριο, μικροϋποχρεώσεις για αύριο, ευχές και δώρα σε φίλους που γιορτάζουν για αντι-μεθαύριο. Δεν είστε του "εδώ και τώρα", δεν μπορείτε την πίεση και την υποχρέωση του να κάνετε κάτι με τον ρυθμό των άλλων, αποσυντονίζεστε όταν πρέπει να ακολουθήσετε το πρόγραμμα τους. Κανένα πρόβλημα. Το ότι αυτή είναι μια συνήθεια που δεν εμπνέει ακριβώς τον σεβασμό, επίσης θα το γνωρίζετε. 

 

6. 

Λέτε πολλά μικρά ψέματα

Ή μεγαλύτερα. Προκειμένου να αποφύγετε ή να κερδίσετε κάτι δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα στο να... τροποποιήσετε ελαφρώς μια ιστορία ή ένα συμβάν. Δεν το κάνετε συστηματικά, παρά μόνο όταν νιώθετε ότι πιέζεστε ή δεν θα κερδίσετε αλλιώς αυτό που θέλετε. Ωστόσο, οι άνθρωποι γύρω σας ξέρουν πότε συμβαίνει αυτό. Σταδιακά, η φήμη σας προηγείται της φυσικής σας παρουσίας και σε καμία δουλειά ή παρέα δεν εκτιμάται κάποιος που βάζει σάλτσες ή δεν λέει την αλήθεια. Τα μπερδέματα δεν αρέσουν σε κανέναν. 

7.

Μιλάτε χωρίς να σκέφτεστε 

Είναι ωραίο να είστε αυθεντικοί. Να λέτε αυτό που σκέφτεστε. Αλλά όχι να μη σκέφτεστε καθόλου. Όχι να μιλάτε, χωρίς πρώτα να έχετε ζυγίσει όλες τις καταστάσεις και να έχετε λάβει υπ' όψιν όλες τις ισορροπίες. Στην αγορά εργασίας, αλλά και στις ευρύτερες κοινωνικές σχέσεις δεν εκτιμάται κάποιος που μιλά πολύ και ασυλλόγιστα και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο συμφέροντα και μυστικά, είτε αυτά είναι εργασιακά είτε διαπροσωπικά. 

8.

Είστε εκτός τόπου και χρόνου 

Ναι, είναι πολύ θετικό το ότι δεν αγαπάτε το κουτσομπολιό και δεν είστε ο άνθρωπος που ξέρει όλα τα μυστικά της εταιρείας ή το τελευταίο ειδύλλιο που αναπτύχθηκε στην παρέα. Όμως, το να εμφανίζεστε μονίμως αδιάβαστος για τις εξελίξεις σε κάτι που αφορά τόσο τις εργασιακές όσο και τις φιλικές σας σχέσεις, σας καθιστά άνθρωπο χωρίς ενδιαφέρον για τα όσα απασχολούν όλη την ομάδα. Κάποιος που βαδίζει μέσα στην άγνοια, είναι ο τελευταίος που θα εμπιστευθεί μία επιχείρηση ή ένας φίλος για το οτιδήποτε. Γενικώς, η άγνοια ποτέ δεν ήταν προσόν. 

Με στοιχεία από το Business Insider 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Υγεία & Σώμα / Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Νέα μελέτη δείχνει ότι μειώνονται οι μεταστάσεις και οι θάνατοι από καρκίνο όταν τα πιο καινοτόμα φάρμακα, οι ανοσοθεραπείες, χορηγούνται νωρίς. Παράλληλα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για το σύστημα υγείας χάρη στην αποφυγή των επιπλοκών και των υποτροπών της νόσου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Υγεία & Σώμα / Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Οι γιατροί Κ. Πρωτοπαπάς και Ι. Κατσαρόλης καταρρίπτουν μύθους και στερεότυπα γύρω από τον HIV και περιγράφουν τις μεθόδους πρόληψης που λίγοι τελικά γνωρίζουν στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Υγεία & Σώμα / Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Στα τρία έως τώρα HPV εμβόλια που προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (και όχι μόνο) προστίθενται άλλα δύο. Το ένα από αυτά πήρε το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς χορηγείται σε μονοδοσικό σχήμα για την απλούστευση της εμβολιαστικής διαδικασίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού / «Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση με καρκίνο του μαστού, η Τζούλη Αγοράκη περιγράφει εκείνες τις δύσκολες πρώτες μέρες αλλά και το δώρο που έκανε στον εαυτό της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια