Γερμανία: «Το ευρώ διέσπασε την Ευρώπη - Συνυπεύθυνη η Μέρκελ για το Brexit» δηλώνει η εκπρόσωπος του Die Linke

Γερμανία: «Το ευρώ διέσπασε την Ευρώπη - Συνυπεύθυνη η Μέρκελ για το Brexit» δηλώνει η εκπρόσωπος του Die Linke Facebook Twitter
1

H Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα του Αμβούργου "Die Zeit" ανέφερε πως θεωρεί την εισαγωγή του ευρώ λάθος, διότι «διέσπασε την Ευρώπη» και γι΄ αυτό χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση. «Εάν δεν γίνει μεταρρύθμιση, τότε θα πρέπει μεμονωμένες χώρες να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη και πρώτη θα είναι η Ιταλία» προσθέτει.

 

Κατά τη Γερμανίδα πολιτικό το κράτος οφείλει γενικώς να παρεμβαίνει περισσότερο στην οικονομία. Εάν ήταν η ίδια καγκελάριος θα ενίσχυε το ρόλο του κράτους: «Yπάρχουν ζωτικοί τομείς» τους οποίους πραγματικά οφείλουμε να τους εξαιρέσουμε από την αγορά όπως είναι λ.χ. την παιδεία και την υγεία», επισημαίνει η Βάγκενκνεχτ.


Αντιθέτως επέκρινε την γερμανική κυβέρνηση διότι με την οικονομική της πολιτική φροντίζει ιδιαίτερα τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Κανείς δεν θα έδινε τα λεφτά του στην Deutsche Bank, εάν δεν γνώριζε «ότι το κράτος δεν θα την αφήσει ποτέ να πτωχεύσει», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το προσφυγικό η Σάρα Βάγκενκνεχτ εκφράστηκε κατά ενός ανώτατου ορίου υποδοχής, τουλάχιστον για όσους διώκονται πολιτικά.

Παρ' όλα αυτά οι δυνατότητες είναι πεπερασμένες και η μεγαλύτερη εισροή μεταναστών αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και κατοικίας με αποτέλεσμα να υποφέρουν περισσότερο οι φτωχότεροι. Τους φόβους τους πρέπει να τους λάβει κανείς σοβαρά υπόψη. Στις πρόσφατες εκλογές στα κρατίδια το κόμμα της έχασε ψήφους και διότι οι πολίτες «το εξέλαβαν ως κόμμα των προσφύγων».


Η Γερμανίδα πολιτικός κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ για συνενοχή στην ενίσχυση του (λαϊκιστικού, αντιευρωπαϊκού και ξενοφοβικού) κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) αλλά και για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος: «Η Μέρκελ είναι φυσικά συνυπεύθυνη για το Brexit λόγω των μονομερών πρωτοβουλιών της και της γερμανικής υπεροψίας αλλά και για τήν ενίσχυση του εθνικισμού σε άλλες χώρες» σημειώνει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Η διαδήλωση αντιμετώπισε ισχυρούς αστυνομικούς περιορισμούς νωρίς το πρωί, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καταρτίζει νέα πολεμικά σχέδια για να πιέσει τη Χαμάς

Διεθνή / Το Ισραήλ καταρτίζει νέα πολεμικά σχέδια για να πιέσει τη Χαμάς

Καθώς οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός καθυστερούν, το Ισραήλ έχει χαράξει μια πορεία σταδιακής αύξησης της πίεσης προς τη Χαμάς μέχρι το σημείο μιας νέας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM