Η Νήσος των Μήλων

Είναι αλήθεια πως στα παιδιά αρέσουν πολύ τα παραμύθια και συνήθως τα προτιμούν λίγο πριν κοιμηθούν και την ώρα του φαγητού. Είναι πολύ διαδεδομένα δε, και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους, τα παραμύθια με γενναίους ιππότες, μυθικούς βασιλιάδες, μοχθηρούς δράκους και όμορφες πριγκίπισσες. Τέτοια παραμύθια μάς σερβίρει το Άβαλον

CookO, 4.11.2009 | 21:10

Είναι αλήθεια πως στα παιδιά αρέσουν πολύ τα παραμύθια και συνήθως τα προτιμούν λίγο πριν κοιμηθούν και την ώρα του φαγητού. Είναι πολύ διαδεδομένα δε, και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους, τα παραμύθια με γενναίους ιππότες, μυθικούς βασιλιάδες, μοχθηρούς δράκους και όμορφες πριγκίπισσες. Τέτοια παραμύθια μάς σερβίρει το Άβαλον, που πέρα από εστιατόριο στου Ψυρρή είναι ένα θρυλικό νησί κάπου στα Βρετανικά Νησιά, αλλιώς γνωστό ως Αβαλονία ή «νήσος των μήλων», πασίγνωστο για τα ωραία του μήλα.

Επίσης, λέγεται ότι είναι το μέρος όπου είναι θαμμένος ο βασιλιάς Αρθούρος που, σύμφωνα με τον μύθο, μεταφέρθηκε εκεί από την ετεροθαλή αδερφή του Μοργκάνα λε Φέι, πανίσχυρη μάγισσα, για να γιατρέψει τις πληγές του.

Με τέτοια παραμύθια ο σεφ-παραμυθάς Γιώργος Παπαστάθης διάλεξε από το μεγάλο μενού του για να μας ευχαριστήσει μια μεγάλη σαλάτα Αρθούρος με γαλλική σαλάτα αβοκάντο, σολομό και μπρικ, και μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με κατσικίσιο τυρί και κρούστα από σουσάμι. Μια μικρή μέθη μας έχει ταξιδέψει με ένα ροζέ Αβαντίς κτήμα Μούντριχα που επιλέξαμε από τη λίστα του Άβαλον με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Ένα πιάτο με γαρίδες κάνει την εμφάνισή του. Είναι τυλιγμένες με προσούτο και φύλλο κρούστας και από τη λίστα με τα μύδια διαλέξαμε κάτι πολύ σπέσιαλ, μύδια με μουστάρδα ντιζόν και τηγανητές πατάτες, που μετά την πρόταση του σεφ τα ξεφλουδίσαμε και τα ανακατέψαμε με τις πατάτες· εξαιρετική νοστιμιά. Λίγο το περιβάλλον με το σκούρο ξύλο και τις τζαμαρίες, λίγο οι γευστικοί μύθοι του σεφ με το κρασί και λίγο η μουσική με τζαζ, σουίνγκ και γνωστές διασκευές, έχουμε την ιδανική ατμόσφαιρα.

Λίγο πριν το τέλος, τα σοκολατένια γλυκά και η γκράπα έκλεισαν γευστικά τη βραδιά και με πλατιά χαμόγελα αφήσαμε το Άβαλον γιατρεμένοι και έτοιμοι για τη συνέχιση της βασιλείας μας.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αmore Spritzeria: Για garibaldi και αυγοτάραχο από νωρίς

Αmore Spritzeria στον Νέο Κόσμο: Για garibaldi και αυγοτάραχο από νωρίς

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon