ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter
1
Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Ο Νίκος Βενιανάκης είναι αρχιτέκτονας και εξαίρετος doodler.

Πιθανότατα να τον γνωρίζεις ήδη ως Doodler On The Roof, ή ως Birdy_nam_nam στο Twitter.

Ο λόγος όμως που εγώ επικοινώνησα μαζί του είναι το καινούριο του food tumblr, το λαχταριστότατο Only Food Diary!

Ένα tumblr που ξεκίνησα να παρακολουθώ καταλάθος, και δεν σταμάτησε έκτοτε να μου προκαλεί σιελόρροια.

Βρήκα τον Νίκο και ζήτησα την δική του γνώμη πάνω στο ρητορικό:

Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να βγάζουμε φωτογραφία το φαγητό μας την σήμερον ημέρα!

Εντάξει, όχι μόνο αυτό. Τον ρώτησα και μερικά άλλα πράγματα για το blog.

Ορίστε τι μου είπε..

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω της δουλειάς μου, ζω μεταξύ Αθήνας, Ντουμπάι, Ιράν και Αιγύπτου.

 

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής το σπιτικό, μαγειρεμένο φαγητό είναι κάτι που μου έχει λείψει πάρα πολύ. Σχεδόν τα μισά μου γεύματα είναι ή στα αεροπλάνα ή στα ξενοδοχεία.

Το #OnlyFoodDiary ξεκίνησε λοιπόν σαν προσωπικό ημερολόγιο, σαν καταγραφή όσων έτρωγα στα ταξίδια μου και σταδιακά άρχισα να το εμπλουτίζω και με φαγητά που έφτιαχνα μόνος μου ή με φίλους,  έτσι ώστε όταν σε δυο - τρία χρόνια από τώρα θα είμαι πολύ χοντρός να ξέρω τουλάχιστον πώς έφτασα μέχρι εκεί.

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Τον πρώτο καιρό η καταγραφή αυτή ήταν μία εντελώς προσωπική υπόθεση, μέχρι που οι φίλοι μου με ενθάρρυναν να συγκεντρώσω όλες τις εικόνες και να τις μοιραστώ μέσα από το Only Foοd Diary.

Προσωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει τι έχει φάει ο άλλος, αλλά τελοσπάντων.

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Σε αντίθεση με τα διάφορα άλλα food blogs -που τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει και γίνονται περισσότερα κι από τα fashion blogs- το Only Food Diary δεν περιέχει συνταγές ούτε κριτική γεύσεων κλπ, αλλά μονάχα μια εικονογραφική καταγραφή των όσων έτρωγα. Κάτι σαν storyboard, ή ακόμα και σαν κόμικ.

Οι φωτογραφίες είναι συνήθως τραβηγμένες με το κινητό μου, κάτω από κακές συνθήκες φωτισμού, αλλά ο στόχος μου δεν ήταν ποτέ να δείξω το πόσο λαχταριστά φωτογενές είναι το γιουβετσάκι, ας πούμε.

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Στην ερώτηση σου "γιατί μας αρέσει να φωτογραφίζουμε το φαγητό μας;" θα σου απαντήσω το εξής:

Για τον ίδιο λόγο που μας αρέσει να φωτογραφίζουμε την γάτα μας, τα μαυρισμένα μπούτια μας στην παραλία, το κυπελάκι του Starbucks με το όνομα μας γραμμένο λάθος, το κοκτέιλ μας, τη φάτσα μας στον καθρέφτη του ασανσέρ, τα φρεσκοβαμμένα νύχια μας, τα παπουτσάκια μας... I could go on all day...

Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με  τη νοοτροπία ορισμένων "κοίτα που είμαι τώρα και τι κάνω και ζήλεψε", σε συνδυασμό με την ευκολία του shoot and post.

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Δεν έχω αδυναμία σε κάποιο ιδιαίτερο φαγητό.

Είμαι πάντα ανοιχτός σε νέες γεύσεις, εκτός αν αυτές οι νέες γεύσεις περιλαμβάνουν μπάμιες. Αν και απολαμβάνω περισσότερο το να προετοιμάζω φαγητό για τους ανθρώπους που αγαπώ παρά να το τρώω.

Θα ήθελα κάποια στιγμή το #onlyfooddiary να αποτελείται μονάχα από φαγητά που ετοιμάζω εγώ ο ίδιος, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει χρόνος γι αυτο.

Αυτά για μένα :)

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

Only Food Diary: Το λαχταριστό online ημερολόγιο του Νίκου Βενιανάκη Facebook Twitter

**Αν θες τώρα να ρίξεις και μια κλεφτή ματιά στο υπέροχο σπίτι του Νίκου, μπορείς να το κάνεις χάρη στην Νιλέτα Κοτσίκου και την [imatioθiki] της, εδώ.

Αρχείο
1

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
AMAN με τα παχυντικά νεοελληνικά φαγητά ρε παιδιά, θέλετε να μας καταντήσετε χοντρούς με χοληστερίνη; Δείξτε χυμούς φρούτων και χορτοφαγική διατροφή να αποτοξινωθεί κ ο κόσμος.