Ρίο: Η Σιμόν Μάνιουελ έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ατoμικό αγώνισμα κολύμβησης

Ρίο: Η Σιμόν Μάνιουελ έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ατoμικό αγώνισμα κολύμβησης Facebook Twitter
EPA/ESTEBAN BIBA
1

Η Σιμόν Μάνιουελ έγραψε ιστορία στην πισίνα, καθώς έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα κολύμβησης.

«Το χρυσό μετάλλιο δεν ήταν μόνο για μένα. Ήταν για τους ανθρώπους που ήρθαν πριν από μένα και με ενέπνευσαν να μείνω στο άθλημα» είπε και πρόσθεσε: «Για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν. Ελπίζω να είμαι μια έμπνευση για τους άλλους να βγουν εκεί έξω και να δοκιμάσουν να κολυμπήσουν. Ίσως να είναι πολύ καλό αυτό».


Η 20χρονη αθλήτρια μάλιστα δήλωσε ότι έχει επίγνωση τι σημαίνει η νίκη της για το τρέχον πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ, ενώ δεν παρέλειψε ν αναφερθεί στο ζήτημα της αστυνομικής βίας κατά μαύρων Αμερικανών που προκαλεί αντιδράσεις στην πατρίδα της. 

«Αυτό σημαίνει πολλά, ειδικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, ειδικά με ορισμένα από τα θέματα της αστυνομικής βίας» δήλωσε η Μάνιουελ. Αυτή η νίκη ελπίζω να φέρει την ελπίδα και την αλλαγή σε μερικά από τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Η Μάνιουελ πήρε μέρος σ' έναν συγκλονιστικό τελικό στα 100μ ελεύθερο, όπου μοιράστηκε την πρώτη θέση με την 16χρονη Καναδή Πένι Ολέκσιακ.


Και οι δύο αθλήτριες είχαν απολαύσει την επιτυχία νωρίτερα στους Αγώνες. Η Μάνιουελ κέρδισε το αργυρό με την ομάδα σκυταλοδρομίας των ΗΠΑ, και η Ολέκσιακ το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ πεταλούδα και δύο χάλκινα στο ελεύθερο.

Η Μάνιουελ ομολόγησεότι δεν περίμενε να κερδίσει το χρυσό. «Ερχόμενη στην πρώτη Ολυμπιάδα μου δεν πίστευα ότι ήμουν έτοιμη να πάρει ένα χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα. Ο στόχος μου ήταν απλά για να πάρω περισσότερη εμπειρία, να κολυμπήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ» είπε.


Όταν ρωτήθηκε πως αισθάνθηκε που αναγκάστηκε να μοιραστεί ένα χρυσό μετάλλιο, ήταν αφοπλιστική: «Δεν θα έλεγα ότι είναι παράξενο. Η Πένι είναι ένα τρομερό κορίτσι. Είναι καλό για το άθλημα και σπάει τα στερεότυπα των σπριντ».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια