Toυρκία: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί απολύονται για διασυνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος

Toυρκία: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί απολύονται για διασυνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος Facebook Twitter
0

Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα δύο διατάγματα υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης με τα οποία απολύει περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς και εκατοντάδες μέλη του στρατού και της αρχής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών BTK, σε σχέση με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε τον περασμένο μήνα.


Τα διατάγματα, που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, περιλαμβάνουν επίσης μια απόφαση για το κλείσιμο μιας αρχής τηλεπικοινωνιών και μια άλλη απόφαση με την οποία ο πρόεδρος διορίζει τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Χθες έγινε γνωστό πως η Τουρκία θα εκδώσει νέο διάταγμα που θα επιτρέπει περαιτέρω απολύσεις στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, όπως και στην ακτοφυλακή και τον στρατό, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κουρτουλμούς σημείωσε επίσης ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα τεθούν υπό τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM