ΠΑΣΟΚ: Το υψηλό τίμημα σημαίνει ή ότι οι άδειες είναι λίγες ή ότι θα χρησιμοποιηθούν για αλλότριους σκοπούς

ΠΑΣΟΚ: Το υψηλό τίμημα σημαίνει ή ότι οι άδειες είναι λίγες ή ότι θα χρησιμοποιηθούν για αλλότριους σκοπούς Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
0
«Στην εποχή της "ντεμέκ-Αριστεράς", αυτό που χωρίζει ένα πράγματι άναρχο τηλεοπτικό τοπίο από τη διαφάνεια, τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό είναι τα "γερά πορτοφόλια"» σημειώνει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Eπισημαίνει επίσης ότι θα υπάρξει ολιγοπώλιο στην ενημέρωση με αρνητικές συνέπειες και τονίζει ότι το υψηλό τίμημα σημαίνει ότι «οι 4 άδειες είναι πολύ λίγες ή κάποιοι προσδοκούν να αξιοποιήσουν την άδεια για αλλότριους σκοπούς».
Η ανακοίνωση: 
Σήμερα που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πληρώνουν το μάρμαρο των κυβερνητικών επιλογών, με μεγάλες περικοπές, ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Όλοι είχαμε προτείνει «να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».
Όμως η ίδια η διαγωνιστική διαδικασία δεν αναιρεί τα μεγάλα προβλήματα που ανακύπτουν από τις κυβερνητικές επιλογές.
1ον Οδηγούμαστε σε ολιγοπώλιο στην ενημέρωση με τον αυθαίρετο αριθμό των 4 αδειών, και μάλιστα μέσω μιας διαδικασίας που έχει σοβαρά ζητήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αξιοπιστίας, με την παράκαμψη του ΕΣΡ ως ανεξάρτητης αρχής.
Ολιγοπώλιο που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα και στην πολυφωνία της ενημέρωσης, δηλαδή στη δημοκρατία.
2ον Το υψηλό τίμημα που πρόσφεραν οι επιχειρηματίες σε μια καθημαγμένη αγορά ένα από τα 2 σημαίνει:
Ή οι 4 άδειες είναι πολύ λίγες ή κάποιοι προσδοκούν να αξιοποιήσουν την άδεια για αλλότριους σκοπούς.
Ειδικά γι’ αυτούς, είμαστε σίγουροι ότι σε πολύ λίγο χρόνο οι σκοποί και τα μέσα τους θα είναι ορατά σε όλο τον ελληνικό λαό, δεν θα μπορούν να κρυφτούν.
Και  με την ευκαιρία, επισημαίνουμε ότι η επικράτηση του κουμπάρου υπουργού-Υποδομών έναντι του επίσης κουμπάρου υπουργού Άμυνας θα αποδειχθεί πύρρειος νίκη.
3ον Το «μαύρο» σε 4 κανάλια και ο κίνδυνος  απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων αποδεικνύουν την υποκρισία και την αναλγησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ.
Στην εποχή της «ντεμέκ-Αριστεράς», αυτό που χωρίζει ένα πράγματι άναρχο τηλεοπτικό τοπίο από τη διαφάνεια, τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό είναι τα «γερά πορτοφόλια».
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM