Πέθανε η συντηρητική Αμερικανίδα Φίλις Σλάφλι, πολέμιος των αμβλώσεων και του φεμινισμού

Πέθανε η συντηρητική Αμερικανίδα Φίλις Σλάφλι, πολέμιος των αμβλώσεων και του φεμινισμού Facebook Twitter
0

Μία εκ των ηγετικών φυσιογνωμιών του συντηρητικού κινήματος των ΗΠΑ, η Φίλις Σλάφλι, πέθανε χτες σε ηλικία 92 ετών, στο σπίτι της στο Μιζούρι όπως ανακοίνωσε το κίνημα «Eagle Forum» το οποίο είχε ιδρύσει.

«Η Φίλις Σλάφλι απεβίωσε, με την οικογένειά της δίπλα της, στο σπίτι της στο Σεντ Λιούις, στο Μισούρι», ανέφερε χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του Eagle Forum.

Η Σλάφλι ήταν σφοδρή πολέμιος του κομμουνισμού, του φεμινισμού και των αμβλώσεων, ενώ βοήθησε τους Ρεπουμπλικανούς να μπλοκάρουν τη συνταγματική καταχώρηση της ισότητας μεταξύ αντρών και γυναικών.

Σύμφωνα με το BBC, στο παρελθόν περιέγραψε τις φεμινίστριες ως «ένα μάτσο πικρόχολων γυναικών που αποζητούν συνταγματική θεραπεία για τα προσωπικά τους προβλήματα».

Η Σλάφλι είχε ανακοινώσει την υποστήριξή της στον Ντόναλντ Τράμπ τον περασμένο Απρίλιο.

«Η Φίλις Σλάφλι ήταν μια συντηρητική φυσιογνωμία που ηγήθηκε εκατομμυρίων δράσεων, μετασχημάτισε το συντηρητικό κίνημα και αγωνίστηκε, χωρίς φόβο, κατά του διεθνισμού εξ ονόματος των αμερικανικών οικογενειών και των εργαζομένων» ανέφερε χθες βράδυ ο υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM