Ιντλίμπ: Διασώστης βγάζει ζωντανό από τα χαλάσματα ένα μωρό και ξεσπά σε δάκρυα

Ιντλίμπ: Διασώστης βγάζει ζωντανό από τα χαλάσματα ένα μωρό και ξεσπά σε δάκρυα Facebook Twitter
0

Δυστυχώς, σκηνές σαν αυτή είναι πια καθημερινό φαινόμενο στη Συρία - το Χαλέπι μάλιστα εδώ και μια εβδομάδα δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή, τουλάχιστον 96 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 21 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Στο δραματικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, καταγράφονται συγκλονιστικές στιγμές. Ένα μωρό, λίγων μόλις ημερών, πιστεύεται πως βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού του. Ο διασώστης Abu Kifah κατάφερε μετά από μια δίωρη επιχείρηση να το εντοπίσει και να το πάρει στην αγκαλιά του. Όταν συνειδητοποιεί πως το κοριτσάκι είναι ζωντανό ξεσπά σε δάκρυα.

Το βίντεο προβλήθηκε σε πολλά διεθνή δίκτυα μεταξύ των οποίων και το ΒBC με την παρουσιάστρια Kate Silverton να μην μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της και να συνεχίσει το δελτίο δακρυσμένη.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) κάλεσε σήμερα τη Συρία και τη Ρωσία να θέσουν τέρμα "στο λουτρό αίματος" στο Χαλέπι καθώς τα αεροπλάνα "ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη".


"Όλο το ανατολικό Χαλέπι έχει γίνει ένας τεράστιος στόχος", δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων των MSF, Σίσκο Βιγιαλόνγκα ο οποίος κάλεσε "τη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της να θέσουν τέρμα στους βομβαρδισμούς που προκαλούν λουτρό αίματος μεταξύ των αμάχων".

"Τα αεροσκάφη του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Συρία ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη", πρόσθεσε ο επικεφαλής των MSF, ο οποίος εκτίμησε πως η "συριακή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους συστηματικούς βομβαρδισμούς" και πως "η Ρωσία, ως αναντικατάστατος πολιτικός και στρατιωτικός σύμμαχος της Συρίας, έχει την ευθύνη να ασκήσει την επιρροή της προκειμένου να το σταματήσει αυτό".


Μεταξύ 21 και 26 Σεπτεμβρίου, τα νοσοκομεία του Χαλεπίου που βρίσκονταν ακόμη σε λειτουργία δέχθηκαν περισσότερους από 822 τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον 221 παιδιά, και παρέλαβαν περισσότερους από 278 νεκρούς, από τους οποίους τουλάχιστον 96 ήταν παιδιά, ανέφεραν οι MSF επικαλούμενοι την υγειονομική διεύθυνση του ανατολικού Χαλεπίου.


"Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν ώστε άλλοι να πεθάνουν για να έχουν την ελπίδα να εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι. Δεν διαθέτουμε παρά μόνο τρεις αίθουσες χειρουργείων", δηλώνει ο δρ. Αμπού Ουάσιμ, ο οποίος διευθύνει το τραυματολογικό νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι, μια δομή που υποστηρίζεται από τους MSF.


Τον Αύγουστο οι MSF κατάφεραν να στείλουν ένα φορτίο ιατρικών υλικών στην πόλη στη διάρκεια μιας σύντομης διακοπής της πολιορκίας, αλλά δεν μπόρεσε να το επαναλάβει από τότε.


"Τώρα η πόλη βρίσκεται υπό πλήρη πολιορκία, οι ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές αποτελούν στόχο επιθέσεων και οι βομβαρδισμοί είναι εντατικοί", ανέφερε ο Σϊσκο Βιγιαλόνγκα, ο οποίος ζήτησε "την απομάκρυνση των πιο σοβαρά αρρώστων και των τραυματιών".


"Αν δεν γίνει κάτι, θα επιβεβαιωθούμε ότι οι φόβοι μας είχαν βάση: ο κόσμος θα έχει εγκαταλείψει τους πληθυσμούς του Χαλεπίου σε έναν αργό και βίαιο θάνατο", καταλήγει.


Περίπου 600 τραυματίες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να λάβουν ιατρική φροντίδα στο ανατολικό Χαλέπι λόγω έλλειψης προσωπικού ή κατάλληλων υλικών, ανέφερε χθες ο ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από BBC, Euronews, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει δάνειο 35 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει δάνειο 35 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Στην όγδοη επίσκεψή της στην Ουκρανία, η φον ντερ Λάιεν έγραψε στο Χ ότι θα συναντούσε ηγέτες στο Κίεβο για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων από «την ετοιμότητα για το χειμώνα στην άμυνα, έως την ένταξη [ΕΕ] και την πρόοδο στα δάνεια της G7»
LIFO NEWSROOM
Θάνατος τουρίστριας στη Νάπολι: Να αφαιρεθεί από το διαδίκτυο το βίντεο του δυστυχήματος, ζητά η οικογένειά της

Διεθνή / Νάπολι: Να αφαιρεθεί από το διαδίκτυο το βίντεο του δυστυχήματος, ζητά η οικογένεια της 30χρονης

Η 30χρονη Κιάρα χτυπήθηκε από άγαλμα που πέταξαν παιδιά από μπαλκόνι, ενώ περπατούσε στη Νάπολι - Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το περιστατικό και το υλικό δημοσιοποιήθηκε από μέσα ενημέρωσης - Ευχαριστεί τους Ναπολιτάνους για τη συμπαράσταση ο πατέρας της και ζητά σεβασμό στη μνήμη της
LIFO NEWSROOM
Ο δήμαρχος της Μαζάν για τους βιασμούς της Ζιζέλ: «Η υπόθεση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή, κανείς δεν πέθανε»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ζητούν παραίτηση του δημάρχου της Μαζάν που δήλωσε «κανείς δεν πέθανε» για τους βιασμούς της Ζιζέλ

«Η υπόθεση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή, κανείς δεν πέθανε», δήλωσε ο δήμαρχος στο BBC - «Δέχθηκα καταιγισμό ερωτήσεων, δεν είμαι συνηθισμένος να μιλάω στον Τύπο», δικαιολογήθηκε
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Νέα καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Διεθνή / Βαριά καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Στο γραφείο του εργάζονταν μόνο πανέμορφες γυναίκες, σαν μοντέλα - Ξεδιάντροπα προσέγγιζε τα θύματά του που ήταν εργαζόμενες στα Harrods, τις μετέθετε στον όροφό του και τις κακοποιούσε σεξουαλικά
LIFO NEWSROOM
Μαρτυρία χειρουργού στον Λίβανο: «Έγινα ρομπότ» για να περιθάλψω τους τραυματίες 

Διεθνή / Μαρτυρία χειρουργού στον Λίβανο: «Έγινα ρομπότ» για να περιθάλψω τους τραυματίες 

«Σε μία νύχτα αφαίρεσα περισσότερα μάτια από ό,τι σε όλη την καριέρα μου», είπε άλλος γιατρός - Μάρτυρες μιλούν για πρωτοφανείς εικόνες με δεκάδες πολίτες να αιμορραγούν και να φθάνουν σωρηδόν στα νοσοκομεία
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε «περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές»

Διεθνή / Λίβανος: Η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε «περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές»

Σφυροκόπημα από αέρος στον νότιο Λίβανο μετά την απειλή του ηγέτη της Χεζμπολά Νασράλα πως το Ισραήλ θα υποστεί «τρομερή» τιμωρία μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις βομβητών
LIFO NEWSROOM
WSJ: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν συμφωνία Ισραηλ-Χαμας για το υπόλοιπο της θητείας Μπάιντεν

Διεθνή / WSJ: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν συμφωνία Ισραηλ-Χαμας για το υπόλοιπο της θητείας Μπάιντεν

Δυο από τα σημαντικότερα εμπόδια θεωρούνται η απαίτηση του Ισραήλ ο στρατός του να διατηρήσει τον έλεγχο του λεγόμενου διαδρόμου της Φιλαδέλφεια και οι λεπτομέρειες για το ποιοι Παλαιστίνιοι θα ανταλλαγούν με τους 64 ομήρους
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
LIFO NEWSROOM