Iταλία: Δάσκαλοι ζήτησαν από ορφανά προσφυγόπουλα να χρησιμοποιούν διαφορετικές τουαλέτες στο σχολείο

Iταλία: Δάσκαλοι ζήτησαν από ορφανά προσφυγόπουλα να χρησιμοποιούν διαφορετικές τουαλέτες στο σχολείο Facebook Twitter
3

Ορφανά προσφυγόπουλα στην Ιταλία φέρεται να διατάχτηκαν από τους δασκάλους καθολικού σχολείου να χρησιμοποιούν διαφορετικές τουαλέτες, μετά τους ισχυρισμούς γονέων ότι κινδυνεύει η υγεία των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την La Stampa, παρότι τα ιατρικά αρχεία δείχνουν ότι τα παιδιά χαίρουν άκρας υγείας, δύο οικογένειες πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο, μόλις εντάχθηκαν οι πρόσφυγες, ενώ αρκετοί άλλοι απείλησαν ότι θα πράξουν το ίδιο.  

Σε απάντηση, το ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Κάλιαρι, έβαλε ξεχωριστές τουαλέτες, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μέτρο "για προληπτικούς λόγους".

Οι άνθρωποι που φροντίζουν τα παιδιά, δύο δικηγόροι που τα έχουν υπό την προστασία τους, δήλωσαν σοκαρισμένοι από το επίπεδο του ρατσισμού. Μάλιστα η μία εξ αυτών, η Antonella Taccori, είπε στην εφημερίδα ότι τα παιδιά είναι απομονωμένα από τους υπόλοιπους μαθητές «και αυτό δεν είναι μόνο επειδή δεν ξέρουν ιταλικά».

 

"Η συμπεριφορά των άλλων παιδιών προφανώς αντανακλά αυτά που έχουν ακούσει στο σπίτι από τους γονείς τους ", σημείωσε.

Τα δύο παιδιά είναι ορφανά αφού έχασαν τους γονείς τους στο ταξίδι προς την Ιταλία. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM