O Ομπάμα ελπίζει ότι ο Τραμπ δεν θα ζητήσει τη δίωξη της Κλίντον

O Ομπάμα ελπίζει ότι ο Τραμπ δεν θα ζητήσει τη δίωξη της Κλίντον Facebook Twitter
0

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ελπίζει ότι η πολιτική παράδοση που θέλει τους κυβερνώντες να μην χρησιμοποιούν το δικαστικό σύστημα εναντίον των αντιπάλων τους θα συνεχιστεί, όπως τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, σε σχετική ερώτηση για τη δέσμευση του νεοεκλεγέντος προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να σταλεί στη φυλακή η αντίπαλός του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

«Έχουμε μια μακρά παράδοση σε αυτήν την χώρα. Τα πρόσωπα που βρίσκονται στην εξουσία να μην χρησιμοποιούν το δικαστικό ποινικό σύστημα για να πάρουν πολιτική εκδίκηση. Ο πρόεδρος ελπίζει ότι αυτό θα συνεχιστεί» επισήμανε ο Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου επισήμανε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να ενημερώσει, όχι να ασκήσει πολιτικές πιέσεις, στον διάδοχό του στο προεδρικό θώκο σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησής του κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας.

Ο ίδιος σημείωσε, εντούτοις, ότι το να δει από κοντά κανείς πώς διαχειρίζονται ορισμένες πολιτικές τα στελέχη της κυβέρνησης «του δίνει (τη δυνατότητα) να εκτιμήσει εκ νέου τα οφέλη αυτών των πολιτικών».

«Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δεσμευτεί σε μια αποτελεσματική μετάβαση που θα βοηθήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ και την ομάδα του να ενημερωθούν το ταχύτερο για την τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής πολιτικής, περιλαμβανομένης της εξωτερικής πολιτικής» τόνισε ο Τζος Έρνεστ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM