Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW)

Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW) Facebook Twitter
0

O Alessandro Foglino είναι ένας πολυπράγμων Ιταλός. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα για να ξεφύγει από το comfort zone του και να απολαύσει τον ελληνικό τρόπο ζωής, όπως λέει ο ίδιος. Σπούδασε σχεδιασμό προϊόντων στο Politecnico di Milano και δουλεύει ως freelance γραφίστας και εικονογράφος, διακοσμητής και ξυλουργός. Είναι μάλιστα ο συνιδρυτής του Bricheco, ενός social-carpentry την καρδιά του Μιλάνου.

Εκεί ανέπτυξε το πάθος του για το ξύλο και τα ανακυκλωμένα υλικά στην επιπλοποιία και στη διακόσμηση, πέρασαν όμως αρκετά χρόνια για να πραγματοποιήσει μία από τις ιδέες του, τη συλλογή κρανίων ζώων, τα οποία έπειτα θα επεξεργαζόταν για να μπορούν να λειτουργούν ως διακοσμητικά. Σήμερα διαθέτει μια πλούσια συλλογή που ανανεώνεται συνεχώς. Μερικά από αυτά μάλιστα τα πουλάει στο eΒay, αλλά δεν είναι και λίγα εκείνα που έχουν καταλήξει σε tattoo studios της πόλης. 

Πότε άρχισαν να σε ενδιαφέρουν τα κρανία ζώων και άρχισες να τα συλλέγεις;

Εδώ και πολλά χρόνια είχα την ιδέα να αρχίσω να συλλέγω κρανία και να δουλεύω με αυτά στα διάφορα πρότζεκτ μου. Πάντα με ενθουσίαζαν, τα βρίσκω εξαιρετικά όμορφα και ενδιαφέροντα. Ξεκίνησα τελικά τη συλλογή όταν ήρθα στην Ελλάδα.

Δεν αγοράζω κρανία, καθώς θέλω να ξέρω την προέλευσή τους. Δεν θέλω να έχω στη συλλογή μου κρανία από ζώα που έχουν σκοτωθεί σε κυνήγι ή έχουν αποκτηθεί με οποιονδήποτε άλλο, ανήθικο τρόπο.

Δεν σου έχει πει ποτέ κανείς ότι ίσως βρίσκει λίγο ανατριχιαστικό αυτό που κάνεις;

Δεν νιώθω ότι αυτό που κάνω είναι ανατριχιαστικό. Οι άνθρωποι θεωρούν ανατριχιαστικό ό,τι τους τρομάζει, π.χ. τον θάνατο. Εξάλλου, η συλλογή μου είναι 100% cruelty/creepy-free, εφόσον τα κρανία απλώς τα βρίσκω στη φύση. Νομίζω ότι το σχήμα τους είναι πολύ γοητευτικό, μια όμορφη γιορτή του κύκλου της ζωής. Είναι ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της, το μοναδικό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι, εδώ που τα λέμε. 

Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW) Facebook Twitter

Πόσα κρανία έχεις στη συλλογή σου; Είναι όλα προς πώληση; Πώς αποφασίζεις την τιμή τους; 

Δεν ήταν εξαρχής ο κύριος σκοπός μου η πώληση, για να είμαι ειλικρινής. Αυτήν τη στιγμή νομίζω ότι έχω περίπου 30 κρανία. Πραγματικά, έχω χάσει το μέτρημα, καθώς τελευταία έχω πουλήσει αρκετά. Πολλά φεύγουν, γρήγορα όμως τα αντικαθιστώ. Η τιμή ενός κρανίου εξαρτάται από τη σπανιότητά του, τις διαστάσεις του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Πού ψάχνεις για κρανία; 

Κατά τη γνώμη μου, τα ελληνικά νησιά έχουν αποδειχθεί το καλύτερο μέρος μέχρι τώρα! Δάση, χωράφια και βουνά είναι γεμάτα κρανία ζώων.

Ποιου ζώου το κρανίο είναι πιο δύσκολο να βρεις;

Του δεινοσαύρου, υποθέτω.

 

Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW) Facebook Twitter

Αφού βρεις ένα κρανίο, πώς ακριβώς το επεξεργάζεσαι;

Δεν μπορώ να αποκαλύψω ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο τα επεξεργάζομαι. Έχω τα μυστικά μου. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι στο Διαδίκτυο, αλλά μου αρέσει να το κάνω με τον δικό μου τρόπο! Συνήθως κάνω έναν πολύ καλό καθαρισμό, δεν χρησιμοποιώ όμως λευκαντικές χημικές ουσίες. Πολλοί ταριχευτές το κάνουν αυτό, καθώς έτσι τα κρανία δείχνουν όμορφα και «ολοκαίνουρια». Ωστόσο, εμένα δεν μου αρέσει αυτό, γιατί έτσι δεν φαίνονται φυσικά. 


Σε ενδιαφέρουν συγκεκριμένα είδη ζώων; 

Μου αρέσουν και με ενδιαφέρουν όλα τα είδη κρανίων, ωστόσο τα πιο εντυπωσιακά είναι όσα έχουν κέρατα. 

Ποιου ζώου το κρανίο δεν θα σ’ ενδιέφερε ποτέ; 

Του ανθρώπου.

Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW) Facebook Twitter
Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW) Facebook Twitter

Υπάρχει κάποιο κρανίο που θα ήθελες να συλλέξεις, αλλά σου είναι πολύ δύσκολο;

Απλώς συλλέγω ό,τι βρίσκω στις βόλτες μου στη φύση. Δεν αγοράζω κρανία, καθώς θέλω να ξέρω την προέλευσή τους. Δεν θέλω να έχω στη συλλογή μου κρανία από ζώα που έχουν σκοτωθεί σε κυνήγι ή έχουν αποκτηθεί με οποιονδήποτε άλλο, ανήθικο τρόπο. 

— Σου ’χει συμβεί ποτέ κάτι περίεργο κατά τη συλλογή κρανίων;  

Είχα μια αστεία εμπειρία στη Λήμνο. Πλησίασα έναν γέρο βοσκό που είχε μερικά κατσίκια και ρώτησα ευγενικά με τα σπαστά ελληνικά μου: «Γεια σας, μήπως έχετε κρανία από κατσίκια; Ξέρετε, με κέρατα και τέτοια;». Με κοίταξε σκεφτικός για λίγο και μετά είπε: «Όχι, τα πετάμε. Θέλετε ένα πεπόνι;». Πίστεψέ με, μου έδωσε το πιο γλυκό πεπόνι που έχω φάει ποτέ. 

Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW) Facebook Twitter
Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW) Facebook Twitter
Ο Alessandro Foglino έφαγε το πιο γλυκό πεπόνι της ζωής του, ψάχνοντας το κρανίο ενός κατσικιού (ΝSFW) Facebook Twitter

Μπορείς να βρεις τα κρανία του Alessandro στο eΒay αλλά και στον λογαριασμό του στο Instagram


Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM
H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θέλει να ζήσει στην Αθήνα

Design / H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θα ήθελε να ζήσει στην Αθήνα

 H προσωπικότητα της αρχιτεκτόνισας και designer Paola Navone είναι πληθωρική, όσο και η ιστορία της ζωής της. Λίγο πριν εμφανιστεί ως ομιλήτρια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο συνέδριο Hotel Experience στο Ωδείο Αθηνών μας μιλάει με πάθος για ένα πρόσφατο πρότζεκτ που υπέγραψε.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Design / Η αλλόκοτη, εντυπωσιακή κεραμική της Δάφνης Χριστοφόρου

Συνδυάζοντας τον τρόπο που διακοσμούσαν τα αρχαία ελληνικά αγγεία με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις κινεζικές πορσελάνες και φέρνοντάς τα όλα αυτά στο σήμερα, η βραβευμένη Κύπρια εικονογράφος δημιουργεί κεραμικά έργα που δεν μοιάζουν με άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ