Τουρκία: Συνελήφθησαν δυο βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος

Τουρκία: Συνελήφθησαν δυο βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος Facebook Twitter
0

Δύο βουλευτές του βασικού φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

 

Η Τσαγλάρ Ντεμιρέλ και η Μπεσίμ Κοντσά συνελήφθησαν χθες Δευτέρα το βράδυ από την αστυνομία της Άγκυρας στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξάγεται στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Μπατμάν» στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Twitter τη σύλληψη των δύο βουλευτών, διευκρινίζοντας ότι έγινε μπροστά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα. Η Ντεμιρέλ είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

 

Λίγες ώρες νωρίτερα οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σχεδόν 300 μέλη του HDP σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

 

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο μπροστά από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη από την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM