Νέο είδος αράχνης που μοιάζει με το «Καπέλο της Επιλογής» πήρε όνομα εμπνευσμένο από τον Χάρι Πότερ

Νέο είδος αράχνης που μοιάζει με το «Καπέλο της Επιλογής» πήρε όνομα εμπνευσμένο από τον Χάρι Πότερ Facebook Twitter
0

Ένα νέο είδος αράχνης, που μοιάζει με το «Καπέλο της Επιλογής» από τον Χάρι Πότερ, ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στην Ινδία, οι οποίοι αποφάσισαν ότι θα πάρει το όνομά της από τον Γκόντρικ Γκρίφιντορ - τον φανταστικό χαρακτήρα που είναι ιδιοκτήτης του καπέλου στη σειρά.

Η Eriovixia gryffindori έχει μήκος μόλις 7 χιλιοστά και ανακαλύφθηκε στα Δυτικά Γκατ της Ινδίας. «Ερευνούσαμε την περιοχή όταν πέσαμε πάνω στην αράχνη», αναφέρει στο BBC ο Javed Ahmed, ένας από τους τρεις ερευνητές που εντόπισαν το νέο είδος. «Όταν τη βρήκαμε, αποφασίσαμε ότι θα της δώσουμε όνομα εμπνευσμένο από το καπέλο της επιλογής», προσθέτει, ενώ δηλώνει θαυμαστής της σειράς Χάρι Πότερ.

Νέο είδος αράχνης που μοιάζει με το «Καπέλο της Επιλογής» πήρε όνομα εμπνευσμένο από τον Χάρι Πότερ Facebook Twitter
Φωτογραφία: twitter/Javed Ahmed

 

Αυτή η αράχνη «είναι μια ωδή για να τραβήξουμε την προσοχή στον συναρπαστικό, που συχνά όμως αγνοείται, κόσμο των ασπόνδυλων», ανέφεραν οι επιστήμονες, στο κείμενο της έρευνας που δημοσίευσαν στο Journal of Arachnology. Η αράχνη μιμείται τα ξερά φύλλα για να κρυφτεί από τα ζώα.

Την ανακάλυψη και ονοματοδοσία της αράχνης σχολίασε και η συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ, JK Rowling, δηλώνοντας ενθουσιασμένη.

 

«Πόσοι geek και σπασίκλες επιστήμονες έχουν την ευκαιρία να δώσουν σε ένα είδος το όνομα του αγαπημένου τους χαρακτήρα και να πάρουν και συγχαρητήρια από τη συγγραφέα;», σημειώνει ο Javed Ahmed.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM