ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου Facebook Twitter
1

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου Facebook Twitter
Φωτογραφία: Spyros Thomas

 

Το καρναβάλι του Μεταξουργείου ξεχώρισε και φέτος από τα υπόλοιπα για τρεις βασικούς λόγους. Αρχικά η ελάχιστη διαφήμιση του. Με μικρές καλαίσθητες αφίσες έγινε και φέτος το κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής που ήθελαν να βοηθήσουν για την προετοιμασία του. Ούτε τεράστια πανό, ούτε μεγάλες αφίσες αισθητικής σκυλάδικου. Ίσως είναι και αυτός ο λόγος που διατηρεί για 5η χρονιά τον υπόγειο και μυστικό χαρακτήρα του παρά την μεγάλη συμμετοχή. Όσοι ενδιαφέρονται μαθαίνουν. Αρκετοί βρίσκονται τυχαία στην περιοχή.

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου Facebook Twitter
φωτογραφία: Spyretto

Ο δεύτερος λόγος που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα καρναβάλια ήταν η απουσία αρμάτων με τα γνωστά κοινωνικοπολιτικά σχόλια και οι γελοιότητες με τις βασίλισσες του καρναβαλιού που ακούμε αυτές τις μέρες στην τηλεόραση. Το καρναβάλι του Μεταξουργείου για ακόμα μια χρονιά δεν ασχολήθηκε με τα «καυτά θέματα της επικαιρότητας» αλλά επικεντρώθηκε στο διονυσιακό φαν. Και κέρδισε. Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαμε έξω περισσότερο με διάθεση πάρτι παρά με διάθεση οργής.

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου Facebook Twitter
Φωτογραφία: Spyros Thomas

Και ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος ήταν ότι ουσιαστικά το καρναβάλι ήταν η πρόφαση για κάτι σημαντικότερο: Ένα μεγάλο κομμάτι των κατοίκων, ίσως το μεγαλύτερο, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή έδειξε με αφορμή αυτό  το πρόσωπο του παρά το έκρυψε πίσω από μια μάσκα. Έτσι είδαμε τα κορίτσια που δουλεύουν στους οίκους ανοχής της περιοχής να στέκονται δίπλα στους καλλιτέχνες των γκαλερί, οικογένειες με καρότσια να παρελαύνουν στα γύρω  στενά δίπλα σε Πακιστανούς μετανάστες και οι κάτοικοι της Τσάινα Τάουν να στριμώχνονται δίπλα στους hipsters ποδηλάτες. Το καρναβάλι του Μεταξουργείου έμοιαζε με μια ομπρέλα που κάτω από αυτή συγκεντρώθηκαν οι πάντες, έστω για ένα απόγευμα.

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου Facebook Twitter
φωτογραφία: Άγγελος Σίσκος

Φυσικά, τα προβλήματα της περιοχής δεν λύνονται με ένα καρναβάλι. Όμως αυτή η αίσθηση της γειτονιάς όπου ο ένας βρίσκεται δίπλα στον άλλο, ο ένας αποδέχεται άκριτα τον άλλο, και προχωράνε μαζί σου φέρνει στο μυαλό το κομμάτι της Patti Smith. People have the power και για πολύ περισσότερα πράγματα εάν το θελήσουν και μείνουν ενωμένοι.

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου Facebook Twitter
φωτογραφία: Spyretto

Υ.Γ

Αξέχαστη σκηνή: Παππούς με πιτζάμες και  τάμπλετ στην Κολοκυνθούς βγαίνει στο μπαλκόνι του για να καταγράψει το πλήθος που περνάει απο κάτω!

 

 

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ: Στο καρναβάλι του Μεταξουργείου Facebook Twitter
φωτογραφία: Άγγελος Σίσκος

 


Φωτογραφίες: metaxourgeio.wordpress.com

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια