The Jaguar Bombs: Rockabilly και surf garage με ολίγη από Britney Spears

The Jaguar Bombs: Rockabilly και surf garage με ολίγη από Britney Spears Facebook Twitter
1

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

The Jaguar Bombs: Rockabilly και surf garage με ολίγη από Britney Spears Facebook Twitter
φωτ:. Γιώργος Χαριτάκης/ The Jaguar Bombs

 

-Ας γνωριστούμε λοιπόν.

Ποιοι είναι οι Jaguar Bombs;

-Πέντε φίλοι και συνοδοιπόροι από διάφορες μπάντες της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν ένα απωθημένο χρόνων: γνήσια " απενοχοποιημένη " διασκέδαση, διασκευάζοντας κομμάτια - ύμνους που έντυναν τα παιδικά και εφηβικά τους parties.

Μιλάμε φυσικά για επιτυχίες της "χρυσής εποχής" του MTV (βλέπε τέλη 90s - early 00s) οι οποίες, θέλοντας και μη, χαράχτηκαν ανεξίτηλα στις μνήμες μας ως το απόλυτο background της τρυφερής μας ηλικίας.

Οι Backstreet Boys, 5ive, Britney Spears, Sugababes έχουν την τιμητική τους "πειραγμένοι" όμως υπό το πρίσμα του swing / rockabilly / surf / garage.

Από το πρόγραμμα δε λείπουν και συγκροτήματα που εδραίωσαν τα συγκεκριμένα ιδιώματα, όπως οι Sonics, Trashmen αλλά και ο βασιλιάς Elvis.

Οι Τζάγκουαρς αποτελούνται από τον Άγγελο Αϊβάζη (φωνή, κιθάρα), Βασίλη Νησσόπουλο (φωνή, ακ. κιθάρα), Γιάννη Ράλλη (κιθάρα), Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο (κοντραμπάσο) και Μανώλη Γιαννίκιο (drums) οι οποίοι παράλληλα διατηρούν και τα προσωπικά τους συγκροτήματα (Whereswilder, Bangies, BlankCanvas, και we.own.the.sky)

The Jaguar Bombs - Intro / Let's Get It Started / Backstreet's Back

 

 

-Αλήθεια γιατί διαλέξατε αυτό το όνομα;

-Υπάρχει ένα φημισμένο κοκτειλάδικο στο Λονδίνο εν ονόματι "Jaguar Shoes", το οποίο μας πυροδότησε με την πρωταρχική ιδέα ονομασίας  της μπάντας.

Στην πορεία, η άνιμαλ πριντ αισθητική του rockabilly, σε συνδυασμό με το διάσημο σφηνάκι Jagerbomb (κοινώς το δικό μας  Υποβρύχιο) διαμόρφωσαν το ιδανικό πλαίσιο καλοπέρασης που θέλαμε να περάσουμε προς τα έξω.

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για μια μπάντα τέτοιων ιδιαίτερων διασκευών;

-Ξεκίνησε το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν αρχίσαμε να μιλάμε σοβαρά πλέον για τη δημιουργία μιας τέτοιας μπάντας, διαμορφώνοντας ένα non stop πρόγραμμα αγαπημένων pop επιτυχιών σε μια ενιαία σετ λιστ.

 

Το είδος στο οποίο θα διασκευάζαμε τα κομμάτια αυτά προέκυψε στην πορεία, κυρίως λόγω του χορευτικού του χαρακτήρα αλλά και των 60ς - αν μη τι άλλο - καταβολών των μελών.

Ακολούθησε μια περίοδος πυρετωδών προετοιμασιών, και από τον Γενάρη του '14 μπορούν οι φίλοι να μας βρουν τακτικά στη σκηνή του ΤΩΡΑ Κ44 στο Γκάζι, καθώς και σε διάφορα άλλα αθηναϊκά stages.

The Jaguar Bombs: Rockabilly και surf garage με ολίγη από Britney Spears Facebook Twitter
φωτ:. Γιώργος Χαριτάκης/ The Jaguar Bombs

-Αγαπημένες παρόμοιες μπάντες, επιρροές;

-Παραμένοντας στο concept της διασκευόμπαντας φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε την αναφορά σε συγκροτήματα όπως οι εγχώριοι Burger Project και Wedding Singers.

Σε διεθνές επίπεδο σίγουρα οι Baseballs είναι απ' τα πιο πετυχημένα παραδείγματα συγκροτήματος που καταπιάνεται με το εν λόγω είδος.

-Αναμφίβολα οι Jaguar Bombs δεν μπορούν παρά να μου θυμίζουν τους "πρωτεργάτες" στο είδος βερολινέζους BossHoss, που εδώ και δέκα χρόνια διασκευάζουν mainstream pop σε rockabilly ρυθμούς.

Δεν ανήκουν στις επιρροές σας;

-Όχι ιδιαίτερα. Σε πρώτο επίπεδο εμπνευστήκαμε από τη δουλειά των Baseballs, χωρίς όμως να μένουμε προσκολλημένοι σ' αυτό.  Θέλαμε να δώσουμε έναν χαρακτήρα περισσότερο surf και garage, πιο "ωμό", και κατά βάση χορευτικό.

The Jaguar Bombs: Rockabilly και surf garage με ολίγη από Britney Spears Facebook Twitter
φωτ:. Γιώργος Χαριτάκης/ The Jaguar Bombs

-Και ποιες είναι οι αντιδράσεις του κοινού στο "υβριδικό" αυτό μουσικό μόρφωμα;

-Η ανταπόκριση από το πρώτο κιόλας λάιβ ήταν πραγματικά και για εμάς τους ίδιους εντυπωσιακή. Νοσταλγία σε πρώτο πλάνο, και οι στίχοι των κομματιών να τραγουδιούνται με πάθος.

Crazy In Love / Bye Bye Bye

-Κάντε μου μια λίστα με τα κομμάτια που συνήθως παίζετε για να καταλάβουμε.

-Σου παραθέτουμε ένα αντιπροσωπευτικό ποτ πουρί:

 

Hanson - Mmmbop

Nsync - Bye Bye Bye

Destiny's Child - Crazy in Love

Backstreet Boys - I Want it That Way

Pink - Get This Party Started

Crazy Town - Butterfly

Sonics - Psycho

Black Eyed Peas - My Humps

Wheatus - Teenage Dirtbag

-Και πώς διαλέγετε τα κομμάτια που διασκευάζετε; Υπάρχουν κάποια κριτήρια;

-Σε πρώτο βαθμό καταγράφουμε κομμάτια που θα θέλαμε να διασκευάσουμε, και ύστερα τα εντάσσουμε σε λίστες ανάλογα με το πόσο κολλάνε μεταξύ τους αλλά και με το χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε σε αυτές.

-Επόμενα σχέδια;

-Εμφανιζόμαστε λαιβ τη Μ. Δευτέρα, 14 Απριλίου, στο ΤΩΡΑ Κ44 όπου γιορτάζουμε και τα γενέθλια του τραγουδιστή μας, ενώ έχουμε ήδη κανονίσει και άλλες μελλοντικές εμφανίσεις τις οποίες θα αποκαλύψουμε σύντομα!

** Οι The Jaguar Bombs στο Facebook

 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια