Σχεδόν 1 εκ. άνθρωποι στους δρόμους της Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία-Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί στους κεντρικούς δρόμους

Σχεδόν 1 εκ. άνθρωποι στους δρόμους της Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία-Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί στους κεντρικούς δρόμους Facebook Twitter
0

Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί λαμβάνουν θέσεις στους δρόμους γύρω από κέντρο της Ουάσιγκτον, ενώ η πρόσβαση στους κεντρικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας έχει αποκλειστεί, καθώς η πόλη προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τους διαδηλωτές που θα εκδηλώσουν την αντίθεσή τους, στην προεδρική εκλογή του.

 

Οι αρχές της πόλης εκτιμούν ότι περίπου 900.000 άνθρωποι θα φτάσουν στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, αλλά και το Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον, με θέα προς το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή της ορκωμοσίας. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση κατά μήκος της κεντρικής οδού (Pennsylvania Avenue) μέχρι το Λευκό Οίκο.

 

Από την άλλη μεριά, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα μία ομάδα οργανώσεων με ακτιβιστές για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, με αφορμή τα προεκλογικά σχόλια του Τραμπ για τις γυναίκες, τους παράνομους μετανάστες, αλλά και τους μουσουλμάνους. Οι διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε κεντρικές περιοχές της αμερικανικής πρωτεύουσας.

 

Οι υποστηρικτές του Τραμπ, από την πλευρά τους, αναμένεται ότι θα κατακλύσουν τους δρόμους γύρω από το κέντρο της Ουάσιγκτον, προκειμένου να εκδηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους, στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, που ορκίζεται σήμερα.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM