Θετικός στο Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ

Θετικός στο Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ Facebook Twitter
4

Θετικός ως προς ένα Grexit εμφανίζεται ο Τεντ Μάλοχ, ο οικονομολόγος που έχει επιλέξει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δήλωσε επίσης ότι θεωρεί πως το ευρώ "ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα" και ότι αν εργάζονταν για μια τράπεζα επενδύσεων θα στοιχημάτιζε εναντίον του.

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το Bloomberg.

Ο Μάλοχ τόνισε επίσης πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το εάν θα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Ωστόσο ο Μόλοχ τόνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο ζήτημα που έχει προκύψει με την εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM