Επιστολές Ακιντζί προς Ερντογάν: Η Τουρκία πρέπει να είναι ενιαία μετά το δημοψήφισμα

Επιστολές Ακιντζί προς Ερντογάν: Η Τουρκία πρέπει να είναι ενιαία μετά το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, εκτιμά ότι η μικρή διαφορά μεταξύ του «ναι» και του «όχι» στο δημοψήφισμα στην Τουρκία, «δείχνει ότι ο δημοκρατικός διάλογος στην πολιτική ζωή της θα είναι ακόμη πιο σημαντικός από δω και πέρα».

Η εκτίμηση αυτή διατυπώνεται σε επιστολές του κ. Ακιντζί προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, και τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει στις επιστολές του ότι για τους Τουρκοκύπριους, και αυτοί που είπαν «ναι» και αυτοί που είπαν «όχι», είναι ένα - και είναι σημαντικό η Τουρκία να είναι ενιαία.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει καταληκτικά στην επιστολή του ότι θα συνεχιστεί η στενή διαβούλευση με την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ