Μοσκοβισί: Ελπίζω σε τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Μοσκοβισί: Ελπίζω σε τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Την ελπίδα ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει τελική συμφωνία για την Ελλάδα, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το ευρωπαϊκό εξάμηνο σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Π. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα πάνω από 140 «φιλόδοξα» προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, και τόνισε ότι βρισκόμαστε στο «σωστό δρόμο». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πριν επιλυθεί το ζήτημα του χρέους, υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις οι οποίες πρέπει να επιλυθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

Συνέχισε, λέγοντας ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να παίξει το ρόλο της ως ειλικρινής διαμεσολαβητής, προκειμένου να υπάρξει μια τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί.

Όσον αφορά το πότε θα βγει η Ελλάδα από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, ο Μοσκοβισί υπογράμμισε τις θετικές επιδόσεις της χώρας, σε δημοσιονομικό επίπεδο, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η «θετική απόδοση» θα συνεχιστεί και του χρόνου. «Αυτά είναι καλά νέα», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνεχίζονται σχετικά με το δημοσιονομικό δρόμο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, κάτι το οποίο θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο περασμένο Eurogroup σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η τελική συμφωνία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα συμβεί στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM