Τα βάσανα του στρινγκ (όχι δεν είναι αστείο)

Τα βάσανα του στρινγκ (όχι δεν είναι αστείο) Facebook Twitter
0

Το αιώνιο debate σε ό,τι αφορά τα γυναικεία εσώρουχα αφορά τον τύπο, το σχήμα και το μέγεθος τους. Πρακτικότητα εναντίον sexyness, σχολαστικότητα εναντίον ανεμελιάς, πρόθεση (συνήθως πονηρή) εναντίον αδιαφορίας... Σιγά το σοβαρό ζήτημα θα πει κανείς και την αιτία να διχάζεται ο γυναικείος πληθυσμός, ωστόσο μέσα στα χρόνια, με το σφυροκόπημα της βιομηχανίας της μόδας για πιο αισθησιακές εμφανίσεις, τα στρινγκ έφτιαξαν κάτι σαν αυτοκρατορία στα συρτάρια κάθε γυναίκας που σέβεται την εμφάνιση και τη σέξι πλευρά του εαυτού της (σοβαρά τώρα).

Φυσικά δεν ανταποκρίνονται όλες με την ίδια φυσικότητα στη χρήση αυτού του ρούχου και γιατί θα έπρεπε άλλωστε; Δεν πάει και τόσος καιρός που αυτό το τόσο δα κομματάκι ύφασμα έγινε με το ζόρι καθεστώς και πρέπει όλες να το ανέχονται σε σημεία που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να υπάρχει τίποτα. Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, ρατσισμού ή εξοικείωσης, μόνο οι ιθαγενείς νιώθουν τέτοια άνεση με τέτοιου είδους εσώρουχα και ακόμη κι αυτοί φροντίζουν να κατασκευάζουν το συγκεκριμένο είδος ένδυσης στην πιο άνετη εκδοχή τους. Και όχι, δεν είναι καθόλου αστείο το θέαμα μιας γυναίκας που την ενοχλεί το εσώρουχο της. Ναι, έχει γίνει αντικείμενο πλάκας και χιουμοριστικών βίντεο και διαφημίσεων, αλλά δεν είναι αστείο. Φυσικά, δεν είναι αστεία και τα σχόλια για ένα λάθος εσώρουχο, που ξεπροβάλλει με τον λάθος τρόπο ή «γράφει» κάπως ακαλαίσθητα κάτω από ένα λευκό παντελόνι ή ένα εφαρμοστό φόρεμα. 

Στο τέλος της ημέρας, ακόμη και η υποσυνείδητη πίεση και το "πες - πες" των διαφημίσεων θα οδηγήσει κάποια σε μια μικροσκοπική και ενοχλητική επιλογή και η μέρα θα περάσει με αυτό το μικροβάσανο, που όμως σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μετατραπεί σε πρώτης τάξεως εφιάλτη (φυσικά, υπάρχουν και εκείνες που τα ΄χουν βρει απολύτως με τη χρήση του συγκεκριμένου εσωρούχου, και μπράβο, αλλά τι γίνεται με όλες τις υπόλοιπες που δεν;). Και κάτι ακόμη: γιατί οι γυναικολόγοι επιμένουν ότι πρόκειται περί ανθυγιεινής επιλογής;

Σύμφωνα με την δρα Jill M. Rabin, μαία - γυναικολόγο, καθηγήτρια συνεργαζόμενη με το Albert Einstein College, ο βαθμός επικινδυνότητας για τη γυναικολογική υγεία έχει να κάνει με το πόσο λεπτό, πόσο στενό είναι το εσώρουχο και για πόσες ώρες τελικά θα φορεθεί από μία γυναίκα. Οι κολπίτιδες είναι μία από τις πιο σοβαρές αιτίες που στέλνουν μια γυναίκα στο κάθισμα της γυναικολογικής εξέτασης, όπως άλλωστε και οι αλλεργίες, που συνήθως προκαλούνται από το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο το εσώρουχο. Ειδικά το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και εκείνες που αναπτύσσονται στο ανθρώπινο σώμα, δημιουργείται ιδανικό περιβάλλον για την εκδήλωση σοβαρών λοιμώξεων και μυκητιάσεων που μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά ανθεκτικές στη συμβατική φαρμακευτική αγωγή -ακριβώς λόγω της ζέστης.

Μερικά ακόμη πράγματα που αγνοούσαμε για το στρινγκ: 

- Δεν συνιστώνται ως μαγιό είτε σε πισίνα είτε στη θάλασσα, ενώ καλό είναι να αποφεύγονται στο γυμναστήριο ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η έντονη σωματική άσκηση και η τριβή του σε μια περιοχή εξαιρετικά ευαίσθητη μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, όπως οι ερεθισμένες αιμορροϊδες ή ακόμη και η κολπική ξηρότητα. 

- Ασχέτως του τι υπαγορεύει ο κατασκευαστής, όπως όλα τα εσώρουχα πλένονται στους 60 βαθμούς και πρέπει να σιδερώνονται. Δεν έχει κανένα νόημα η σέξι ατμόσφαιρα, αν έχει τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και αν έχει διαταραχθεί η χημεία του σώματος. 

- Οι γυναικολόγοι είναι κατηγορηματικοί αναφορικά με τη χρήση αυτού του είδους των εσωρούχων κατά τη διάρκεια της περιόδου. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος «ατυχήματος» που καραδοκεί, αλλά και το γεγονός ότι ευνοείται η ανάπτυξη και η μεταφορά μικροβίων, ανάμεσα σε δύο πολύ ευαίσθητες -από γυναικολογικής φύσεως- περιοχές που ξεκινούν από τα γεννητικά όργανα και καταλήγουν στον πρωκτό. 

Με στοιχεία από Women'sHealth.com, Huffpost.com

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ