ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής εμπόδισε την απέλαση περισσότερων από 1.400 Ιρακινών

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής εμπόδισε την απέλαση περισσότερων από 1.400 Ιρακινών Facebook Twitter
0

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Μίσιγκαν εμπόδισε την απέλαση περισσοτέρων από 1.400 Ιρακινών από τις ΗΠΑ.

 

Ο δικαστής Μαρκ Γκόλντσμιθ εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση, κάνοντας δεχτό το αίτημα των δικηγόρων της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Δικαιωμάτων, που υποστήριξαν ότι οι μετανάστες θα υποστούν διώξεις στο Ιράκ, καθώς εκεί, θεωρούνται εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες.

 

Σε 34 σελίδες, o Goldsmith ανέφερε την αντίθεσή του στην προκαταρκτική εντολή της κυβέρνησης που περί έκτακτων περιστάσεων.

 

Η απόφαση σημαίνει ότι οι 1.400 ιρακινοί υπήκοοι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 200 συλληφθέντων και κρατούμενων τον περασμένο μήνα, θα έχουν περισσότερο χρόνο να αναζητήσουν νομική προστασία από την επιστροφή τους στο Ιράκ. Οι αλληλέγγυοι υποστηρίζουν ότι οι κρατούμενοι Ιρακινοί, πολλοί από τους οποίους είναι χριστιανοί, αντιμετωπίζουν διωγμούς, βασανιστήρια και ενδεχομένως θάνατο, αν αναγκαστούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπου οι Χριστιανοί είναι μειονότητα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί στο κέντρο

Συγγενείς και φίλοι των θαμώνων που αγνοούνται, παρέμειναν όλο το βράδυ έξω από το κέντρο με την ελπίδα να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν παρόντες όταν κατέρρευσε η οροφή στο Jet Set
LIFO NEWSROOM