Έρχονται τα πρώτα ισχυρά μελτέμια - Πότε επιστρέφουν τα 40άρια

Έρχονται τα πρώτα ισχυρά μελτέμια - Πότε επιστρέφουν τα 40άρια Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, με απουσία βροχοπτώσεων, ενώ και οι θερμοκρασίες δεν πρόκειται να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, από την Κυριακή θα αρχίσουν να να ενισχύονται τα μελτέμια, τα οποία θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Καλλιάνος, από τη Δευτέρα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι εντάσεις των βοριάδων αγγίζοντας τα 8 ή ακόμη και τα 9 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Έρχονται τα πρώτα ισχυρά μελτέμια - Πότε επιστρέφουν τα 40άρια Facebook Twitter

«Σε όλες -σχεδόν- τις περιοχές του Αιγαίου θα πνέουν ισχυροί άνεμοι από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα. Όμως στο κεντρικό Αιγαίο (Κυκλάδες) αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως ΒΑ Αιγαίο και νότια Κρήτη, οι άνεμοι θα είναι πάρα πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ίσως προβλήματα τόσο στα θαλάσσια δρομολόγια όσο και στα ίδια τα νησιά (τέντες, γλάστρες στα μπαλκόνια, νάιλον χωρίσματα ανάμεσα στα μαγαζιά, ομπρέλες και κατασκευές στις παραλίες αλλά και αλλά αντικείμενα που ενδέχεται να τα πάρει ο αέρας)» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος.

Από την ερχόμενη Παρασκευή, το μελτέμι αναμένεται να υποχωρήσει και οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν. Έτσι, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιου καύσωνα, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας να αγγίζουν τους 39-40°C, τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM