Λίντνερ: Το Βερολίνο δεν μπορεί να δεσμευτεί στην ΕΕ για μεταρρυθμίσεις πριν υπάρξει κυβέρνηση

Λίντνερ: Το Βερολίνο δεν μπορεί να δεσμευτεί στην ΕΕ για μεταρρυθμίσεις πριν υπάρξει κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Ο φιλελεύθερος πολιτικός Κρίστιαν Λίντνερ ανέφερε στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί η Γερμανία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ε.ΕΡ. αν δεν υπάρξει πρώτα κυβέρνηση.

 

«Αναμένω ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο επικεφαλής της καγκελαρίας Πέτερ Αμτμάιερ (Χριστιανοδημοκράτες και οι δύο) θα καταστήσουν σαφές (στις Βρυξέλλες) πως η παρούσα κυβέρνηση εκτελεί υπηρεσιακά καθήκοντα και η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις», είπε ο  Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του  αναφερόμενος στις προωθούμενες από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

«Αποκλείεται εντελώς να κάνει (σχετικές) συζητήσεις ο κ. Αλτμάιερ σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν επιτρέπεται να δεσμευτεί χωρίς (να διαθέτει) τη νέα πολιτική νομιμοποίηση», πρόσθεσε ο Λίντνερ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτερ Αλτμάιερ θα είναι προσωρινά υπουργός Οικονομικών μετά τη μετακίνηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Βουλής, ενώ την Πέμπτη ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων η ανανέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις με την Τουρκία και η κρίση με τη Βόρεια Κορέα. Το πότε θα σχηματισθεί κυβέρνηση στη Γερμανία είναι ακόμα εντελώς ανοικτό, η δε 'Αγγελα Μέρκελ δήλωσε χτες ότι αυτό δεν αναμένεται πριν παρέλθουν αρκετές εβδομάδες.

 

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM