Λίβανος: Πληροφορίες ότι απετράπη σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού

Λίβανος: Πληροφορίες ότι απετράπη σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού Facebook Twitter
0

Απετράπη σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ αλ-Χαρίρι στη Βηρυτό, πριν από μερικές ημέρες.


Λιβανέζοι αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν, ωστόσο αυτό μετέδωσε το παναραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, σαουδαραβικής ιδιοκτησίας, το al-Arabiya al-Hadath, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ότι


Ο Χαρίρι μετέβη την Παρασκευή στη Σαουδική Αραβία και σήμερα ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του καταδικάζοντας τους γειτονικούς εχθρούς του Ριάντ, το Ιράν και την Χεζμπολάχ, και εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του.


Εκείνοι που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Χαρίρι απενεργοποίησαν τα παρατηρητήρια τη στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του, μετέδωσε το Arabiya επικαλούμενο την ίδια πηγή.

«Η οικονομία της χώρας δεν κινδυνεύει»

Η οικονομία του Λιβάνου και το νόμισμά του δεν κινδυνεύουν έπειτα από την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ αλ-Χαρίρι νωρίτερα σήμερα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Αλί Χασάν Χαλίλ.


Δεν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία ή την λίρα, είπε ο υπουργός. Η παραίτηση του Χαρίρι ανατρέπει την κυβέρνηση συνασπισμού η οποία συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας.

O πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ αλ-Χαρίρι παραιτήθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά ανακοινώνοντας από τηλεοράσεως την αίσθησή του ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του και ασκώντας κριτική εις βάρος του Ιράν και του συμμάχου του στον Λίβανο, της Χεζμπολάχ.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ