Συρία: Τουλάχιστον 25 ακόμη άμαχοι νεκροί στην ανατολική Γούτα

Συρία: Τουλάχιστον 25 ακόμη άμαχοι νεκροί στην ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 25 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν κατά τις σημερινές (3/12) αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα.

Η περιοχή κοντά στη Δαμασκό ελέγχεται από τους αντάρτες και τελεί υπό πολιορκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Συνολικά, 191 άμαχοι, ανάμεσά τους 43 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος κατά της ανατολικής Γούτα τις τελευταίες 20 ημέρες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


Σήμερα, οι πιο φονικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την πόλη Χαμούρια, σκοτώνοντας, 17 πολίτες, ανάμεσά τους 6 παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ σε άλλες αεροπορικές επιδρομές κατά των πόλεων Αρμπίνε, Μπέιτ Σάουα, Χαράστα και Μισράμπα σκοτώθηκαν 8 πολίτες και τουλάχιστον 75 τραυματίσθηκαν.


Η ανατολική Γούτα πολιορκείται από το 2013 από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ και περιλαμβάνεται στις τέσσερις ζώνες «αποκλιμάκωσης» που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Συρία εν όψει εφαρμογής εκεχειρίας.


Παρά ταύτα, το καθεστώς της Δαμασκού ενίσχυσε από τα μέσα Νοεμβρίου τις αεροπορικές επιδρομές κατά της περιοχής όπου οι 400.000 κάτοικοι υποφέρουν από έλλειψη ειδών διατροφής και φαρμάκων.


Την Πέμπτη ο ΟΗΕ απηύθηνε έκκληση για την μεταφορά 500 ασθενών από την ανατολική Γούτα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί εκεί «καταστροφική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM