Ερντογάν: Αποτέλεσμα «σιωνιστικής νοοτροπίας» η απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

Ερντογάν: Αποτέλεσμα «σιωνιστικής νοοτροπίας» η απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ότι επιδεικνύει «σιωνιστική νοοτροπία», μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτών των εδαφών είναι η Παλαιστίνη. Ο Τραμπ θέλει να είναι το Ισραήλ. Αυτό είναι αποτέλεσμα των ευαγγελικών αρχών του και μιας σιωνιστικής νοοτροπίας» κατήγγειλε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη.

«Η μοίρα της Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας χώρας που πίνει αίμα, διευρύνει τα σύνορά της σκοτώνοντας βάναυσα παιδιά, άμαχους και γυναίκες» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να έχουν τον ρόλο του μεσολαβητή στις προσπάθειες για τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Από εδώ και στο εξής, αποκλείεται οι μεροληπτικές ΗΠΑ να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, αυτή η περίοδος έχει παρέλθει» τόνισε ο Ερντογάν.  «Πρέπει να συζητήσουμε ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή στο εξής. Αυτό πρέπει να συζητηθεί και στον ΟΗΕ» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας απηύθυνε έκκληση σε ολόκληρο τον πλανήτη να αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. «Ανακηρύσσουμε την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης και καλούμε τις άλλες χώρες να αναγνωρίσουν το Κράτος της Παλαιστίνης και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσά του που βρίσκεται υπό κατοχή» επισήμαναν τα κράτη μέλη του Οργανισμού στο τελικό ανακοινωθέν τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM