7 επιτυχημένοι τρόποι για να συνυπάρξετε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε

7 επιτυχημένοι τρόποι για να συνυπάρξετε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε Facebook Twitter
Δεν χρειάζεται πάντα απάντηση μια πρόκληση. Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα και η επίμονη σιωπή μπορούν να πουν περισσότερα.
0

Στη ζωή και τη δουλειά ένα είναι σίγουρο: δεν αρέσουμε σε όλους και φυσικά δεν μπορούμε να συμπαθούμε τους πάντες. Όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες, η σκληρή πραγματικότητα είναι εκεί, παρούσα. Με κάποιους ανθρώπους δεν ταιριάζουμε, αλλά θα πρέπει ή να συνυπάρξουμε για λίγο σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό), ή να συνεργαστούμε (δύσκολο, κάποτε αβάσταχτο). Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να επιτευχθεί το φαινομενικά ανέφικτο και να τα βήματα για να φτάσουμε σε αυτό

- Κατ' αρχάς, συνειδητοποιούμε αυτό που ήδη προαναφέρθηκε. Δεν μας συμπαθούν όλοι και τανάπαλιν. Δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι κακοί άνθρωποι ή ότι είμαστε εμείς. Σε δεύτερο επίπεδο δεν υποκρινόμαστε. Στη σύγχρονη επιχειρηματική ζωή οι υπεύθυνοι HR γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μηδενική σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν τα πηγαίνουν καλά, αλλά αποδίδουν άριστα, παρά προσποίηση ότι όλα πηγαίνουν καλά και ότι υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια. Η ειλικρίνεια είναι ο πιο εύκολος δρόμος εδώ.

- Δεν αδιαφορούμε γι' αυτό που νιώθουμε. Αν ένα τοξικό περιβάλλον ή ένας τοξικός συνάδελφος μας γεννά αισθήματα θυμού ή ενόχλησης, δεν τα σκεπάζουμε ούτε τα προσπερνάμε. Τα λαμβάνουμε υπ' όψιν και παρακολουθούμε την κλιμάκωσή τους. Αν θεωρήσουμε ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον χώρο την πιο κρίσιμη στιγμή, φυσικά και το κάνουμε. Και δεν χρειάζεται πάντα απάντηση μια πρόκληση. Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα και η επίμονη σιωπή μπορούν να πουν περισσότερα.

- Εστιάζουμε στο θέμα που δημιουργεί την αντιπαράθεση και όχι στο πρόσωπο. Αποφεύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις και επιμένουμε στο πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο, θέλει εξάσκηση, αλλά το μυστικό είναι στις μικρές κοφτές προτάσεις που επισημαίνουν το ζήτημα, δεν αφήνουν περιθώριο για περισσότερες συζητήσεις.

- Βασικό: δεν το παίρνουμε προσωπικά. Πολλές φορές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους μέσα από τους άλλους. Κι αυτό θέλει εξάσκηση, αλλά σ' αυτό το σημείο προσπαθούμε να διευρύνουμε την προοπτική μας και να δούμε πάνω από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Είναι ένας τρόπος να μην καταλήξουμε σε πικρά και λανθασμένα συμπεράσματα που εν τέλει βλάπτουν τη δουλειά ή τον περίγυρο μας. Κάποιοι ζουν έτσι. Το συνειδητοποιούμε και συνεχίζουμε τη δική μας ζωή, χωρίς να χάνουμε τον προσωπικό μας στόχο.

- Στεκόμαστε υπεράνω του όποιου παραλογισμού. Είναι πολύ εύκολο να χαθεί η ψυχραιμία, όταν κάποιος απαιτεί παράλογα πράγματα. Το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζεται να ανταποκριθούμε στο χάος, χωρίς να το επισημάνουμε ήρεμα και με σαφήνεια. Δεν χρειάζεται να παριστάνουμε τον Θεό. Υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν σωματικά και ψυχικά και όταν κοντράρονται με την κοινή λογική, δεν οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να αντιμετωπίζουμε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

- Επιλέγουμε τις μάχες μας και θωρακίζουμε την περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε όλες τις προκλήσεις, παρά μόνο στις ουσιαστικές. Και το σημείο στο οποίο εργαζόμαστε ή επικοινωνούμε με τους ανθρώπους μας είναι «δικό μας», όχι με την έννοια της κτήσης, αλλά της ιερότητας. Κάνουμε μια δουλειά εκεί ή συναντιόμαστε με ανθρώπους αγαπημένους: δεν επιτρέπουμε παραβιάσεις.

- Αποκτούμε συμμάχους. Όχι με την έννοια της κλίκας ή του στρατοπέδου, αλλά με εκείνην της ομάδας ανθρώπων που επικοινωνούμε καλύτερα και συνεργαζόμαστε χωρίς κενά επικοινωνίας.

Με στοιχεία από το Εntrepreneur.com

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM