Το διάσημο ρομπότ Σοφία μόλις απέκτησε πόδια και μαθαίνει να περπατά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το διάσημο ρομπότ Σοφία μόλις απέκτησε πόδια και μαθαίνει να περπατά (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Η Σοφία, ένα έξυπνο, αλλά και αμφιλεγόμενο, ανθρωποειδές ρομπότ που έχει αποκτήσει την ιθαγένεια στη Σαουδική Αραβία, μαθαίνει πλέον και να περπατά.

Και φυσικά αυτό συμβαίνει στο CES 2018, το ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας στο Λας Βέγκας.

Η Hanson Robotics, η εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και ίδρυσε ο David Hanson, ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Rainbow Robotics και την Drones and Autonomous Systems Lab που θα προσφέρει στη Σοφία ένα πλήρες ρομποτικό σώμα DRC-HUBO δίνοντάς της έτσι τη δυνατότητα να περπατήσει. 

Το διάσημο ρομπότ Σοφία μόλις απέκτησε πόδια και μαθαίνει να περπατά (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
H προηγούμενη όψη της Σοφίας που αποτελούνταν μόνο από κορμό

«Η παροχή πιο ολοκληρωμένων και ισχυρών μελών στη Σοφίας αποτελεί βασικό κομμάτι της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να προμηθεύσουμε και τα άλλα ρομπότ Hanson με νοημοσύνη σε ανθρώπινο επίπεδο και ακόμη πιο πέρα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της Hanson Robotics, Δρ. Ben Goertzel.

«Το σώμα που θα μπορεί να της επιτρέψει να περπατήσει, ολοκληρώνει τη φυσική της μορφή, ώστε να έχει πρόσβαση σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων εμπειριών που θα της βοηθήσουν να μάθει να ζει και να περπατά ανάμεσά μας».

Η Σοφία, μαζί με τα άλλα ρομπότ της εταιρίας, προσομοιώνουν περισσότερες από 60 διαφορετικές εκφράσεις του προσώπου, παρακολουθούν και αναγνωρίζουν πρόσωπα και μπορούν να συμμετάσχουν σε φυσικές συνομιλίες.

Η μορφή της Σοφίας εμφανίζεται ακόμη πιο ανθρώπινη χάρη σε ένα υλικό που μιμείται το ανθρώπινο μυϊκό σύστημα και δέρμα και της επιτρέπει να φαίνεται πιο εκφραστική.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM