Τραγωδία στα Πυρηναία - Νεκροί δύο σκιέρ που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα

Τραγωδία στα Πυρηναία - Νεκροί δύο σκιέρ που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα Facebook Twitter
EPA/VALENTIN FLAURAUD (φωτογραφία αρχείου)
0

Δύο σκιέρ από την Ισπανία, που ανήκαν σε μια πενταμελή ομάδα αναρρίχησης, σκοτώθηκαν σήμερα όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της ομάδας κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από μόνα τους και ειδοποίησαν τους διασώστες.

Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε στην κοινότητα Αρανουέ (Άνω Πυρηναία, νοτιοδυτικά), στη Γαλλία. Λίγο μετά το μεσημέρι, στην περιοχή του δυστυχήματος, έσπευσαν ομάδες διάσωσης και δύο ελικόπτερα.

Νωρίς το μεσημέρι, ανασύρθηκε το πρώτο θύμα, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν τα κατάφερε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τον δεύτερο αγνοούμενο εντόπισε γύρω στις 15.00 ώρα Γαλλίας ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Τουλούζης, όπου κατέληξε.

Η πενταμελής ομάδα, που αποτελείτο από 4 σκιέρ κaι έναν Ισπανό οδηγό, έκανε σκι εκτός πίστας κοντά στη σήραγγα Μπιέλσα, στα σύνορα με την Ισπανία, όταν παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Οι πιθανότητες να επιζήσει ένας σκιέρ που έχει καταπλακωθεί από χιόνι ανέρχονται σε 95% τα πρώτα 18 λεπτά έναντι 35%, έπειτα από 35 λεπτά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM