Αντιμέτωπος με θανατική ποινή ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε σχολείο της Φλόριντα

Αντιμέτωπος με θανατική ποινή ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε σχολείο της Φλόριντα Facebook Twitter
EPA/MIKE STOCKER
0

Οι εισαγγελικές αρχές της Φλόριντα γνωστοποίησαν σήμερα ότι θα ζητήσουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου που άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους πριν από ένα μήνα σε ένα Λύκειο του Πάρκλαντ.

Ο Κρουζ αναμένεται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου, όπου θα απαγγελθεί επισήμως το κατηγορητήριο σε βάρος του. Κατηγορείται για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι ο Κρουζ θα αποδεχθεί να δηλώσει ένοχος, με αντάλλαγμα να αποφύγει τη θανατική καταδίκη.

Σε θεωρητικό επίπεδο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο μιας επαναδιαπραγμάτευσης της ποινής του, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς της Φλόριντα δήλωσαν ότι προκρίνουν την επιβολή της εσχάτης των ποινών.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης του Νίκολας Κρουζ, δεδομένου ότι θα κριθεί ψυχικά διαυγής για να παραστεί σε δίκη, δεν έχει οριστεί.

Ο Μάικλ Σατζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Μπρόουαρντ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η κατηγορούσα αρχή θα αποδείξει πως οι ανθρωποκτονίες που διέπραξε ο Κρουζ είναι «ιδιαζόντως ειδεχθείς, αποτρόπαιες και σκληρές».

Έναν μήνα μετά το μακελειό, δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί μαθητές αναμένεται αύριο να αποχωρήσουν και να απουσιάσουν για 17 λεπτά από τις τάξεις τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων αλλά και να απευθύνουν έκκληση προς τους πολιτικούς της χώρας να λάβουν μέτρα κατά της διακίνησης των όπλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Διεθνή / Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Η εμπλοκή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ιατρικών συσκευών, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και κινδύνους για τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Διεθνή / Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, Αμερικανοί καθολικοί συντηρητικοί ελπίζουν σε μια επιστροφή στην παραδοσιακή διδασκαλία - Ο ρόλος του Τραμπ, οι σχέσεις Εκκλησίας–πολιτικής και η μάχη για την ψυχή του καθολικισμού
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ