Η Αυστραλία απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες για την υπόθεση Σκριπάλ

Η Αυστραλία απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες για την υπόθεση Σκριπάλ Facebook Twitter
«Δύο Ρώσοι διπλωμάτες που έχουν αναγνωριστεί ως (...) στελέχη των υπηρεσιών κατασκοπείας θα απελαθούν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας διότι επιδόθηκαν σε ενέργειες οι οποίες δεν συμμορφώνονταν προς την ιδιότητά τους με βάση τις Συμβάσεις της Βιένης», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ. (EPA/LUKAS COCH)
0

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες, αντιδρώντας στη διάπραξη μιας επίθεσης με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα στην Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα απελάσουν 60 Ρώσους διπλωμάτες, μετά τις παρόμοιες αποφάσεις που γνωστοποίησαν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο και για να τιμωρήσουν το Κρεμλίνο, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

«Μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους συμμάχους και εταίρους της, η Αυστραλία αναλαμβάνει δράση σε αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι», ανέφερε ο Τέρνμπουλ σε δελτίου Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

«Δύο Ρώσοι διπλωμάτες που έχουν αναγνωριστεί ως (...) στελέχη των υπηρεσιών κατασκοπείας θα απελαθούν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας διότι επιδόθηκαν σε ενέργειες οι οποίες δεν συμμορφώνονταν προς την ιδιότητά τους με βάση τις Συμβάσεις της Βιένης», συμπλήρωσε ο Τέρνμπουλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί στο κέντρο

Συγγενείς και φίλοι των θαμώνων που αγνοούνται, παρέμειναν όλο το βράδυ έξω από το κέντρο με την ελπίδα να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν παρόντες όταν κατέρρευσε η οροφή στο Jet Set
LIFO NEWSROOM